La Setmana Santa Marinera de València, inicia la seua compta arrere amb un ampli calendari d’activitats

0
455

El calendari de la Setmana Santa Marinera de València estarà complet de nombrosos actes i activitats, amb l’objectiu de, després de tres anys sense processons, la festa gran del Marítim puga tornar a celebrar aquells actes processionals que no van poder celebrar-se. Evidentment tot es farà dins dels paràmetres que marque la Conselleria de Salut Pública.

Els actes han començat aquest diumenge 20 de març, amb una Oració per la Pau, en la qual el Prior, va convidar als assistents a reflexionar sobre la generositat i solidaritat que es necessita actualment en la societat mundial, tant aquests dies de quaresma com durant les celebracions de la commemoració de la Passió, Mort i Resurrecció de Jesús durant els seus últims dies en la Terra.

El pròxim esdeveniment tindrà lloc a l’Ajuntament de València, lloc que acollirà la presentació de les publicacions de la Setmana Santa Marinera de València 2022. A més dels llibres i les tradicionals guies confeccionades en diversos idiomes, la Junta Major presentarà també l’APP amb contingut exclusiu sobre la Setmana Santa Marinera de València.

Aquest acte tindrà lloc el dimecres 23 de març a les 11.30 h. en l’hemicicle principal del *Cap i Casal.

El dijous 24 de març la Presentació de Publicacions es durà a terme en la seu de l’Ateneu Musical del Port a les 20.00 h. Allí, el periodista Vicent Juan Martínez, nascut en el Marítim i confrare de la Real Confraria de Granaders de La nostra Senyora de la Soledat, serà el presentador oficial de les Publicacions i de l’APP de la Setmana Santa Marinera de València de l’any 2022.

El divendres 25 de març, serà l’Església de La nostra Sra. dels Àngels la seu que aculla la lectura del pregó de la Setmana Santa Marinera 2022 que presentarà Sr. Rafael Company i Mateo, director del Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MUVIM).

Entre altres reeixides exposicions, Rafael Company ha coordinat el reeixit cicle expositiu sobre la Mare de Déu dels Desemparats que va acollir el MuVIM del 29 de novembre de 2018 al 31 de març de 2019 i que va ser visitat per quasi 100.000 persones.

Finalment, el diumenge 27 de març, per tercer any consecutiu, la Junta Major de la Setmana Santa Marinera de València celebrarà un menjar de confraternitat on es farà lliurament de les Medalles de Plata de la Junta Major i on seran atorgats els III Premis Setmana Santa Marinera.
En aquesta edició, les personalitats guardonades són *Dª Pilar Matero Herrero, doctora en CC Químiques per la Universitat de València i pel Consell Superior d’Investigacions Científiques la vocació humanitària de les quals l’ha convertida en un referent en la investigació per a erradicar malalties mortals que es propaguen a causa de la pobresa als països
del tercer món.

La Junta Major també reconeixerà la figura de *Dª Amparo Edo Biol, intèrpret, compositora i directora de música que resideix a Los Angeles després de formar part de diverses formacions dels EUA i posseïdora del guardó de composició “Salvador Seguí”.
Per part seua, com a col·lectiu implicat en la solidaritat per alleujar als més necessitats en la difícil conjuntura generada per la pandèmia de la Covid19, la Setmana Santa Marinera premiarà a l’Associació Valenciana de Caridad, entitat sense ànim de lucre amb més de cent anys d’història.

El mes de març conclourà amb la sessió mensual sobre l’Encíclica Frateli Tutti promulgada per La seua Santedat el Papa Francesc i oferides pel Reverend Missioner Redemptorista, Jesús Hidalgo.

El dia 30 a les 19.00 hores com l’última de les activitats organitzades per la Junta Major és la Trobada amb les confraries, germanors i corporacions de la Setmana Santa Marinera amb el bisbe auxiliar de València D. Arturo Ros.