Ribó: “La firma del document per part de Fuset ha sigut un error garrafal”

0
250

Sobre si hauria d’haver-hi dimissions, l’alcalde assegura que va cedir els competències al regidor “i ell haurà de prendre estigues determinaciones”.

Els normes de protocol que per primera vegada Junta Central Fallera ha fet firmar als Corts d’Honor i Falleres Majors de València 2017 continuen generant reaccions.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat vaig fugir que el fet d’haver fet firmar este document “em pareix un error garrafal”.

Sobre la creació d’esta normativa, hi ha assenyalat “encara que siguen normes orals o escrites o més o menys públiques són poc presentables. No deurien d’haver existit nunca”. Segons Ribó, “estas normes han circulat en privat -en referència a governs anteriors- perquè no podien eixir al públic ja que qualsevol persona s’haguera donat compte que es contraposen a la llibertat de la mujer”. Per això anuncia que es revisaran des de la Regidoria d’Igualtat. L’alcalde no ha dubtat a dir que s’han d’eliminar i en cas necessari introduir altres.

“Si jo ho haguera conegut ho haguera eliminat abans. Quan vaig llegir l’escrit vaig veure que estaven en profunda contradicció amb el que haguera fet jo menge alcalde”, apunta Joan Ribó. “Hay tants detalls al·lucinants, que no és només cosa d’un puntet sinó de la forma general d’entendre el comportament de la dona, ja que s’arreplega de forma antiga i casposa. Les dones són majors d’edat per a saber com vestir, pensar i tindre iniciativa propia” ha continuat.

Dimissions

“A la pregunta de si hauria d’haver-hi dimissions, l’alcalde ha dit: “jo no ho sé. No sé si sí o si no. Vaig cedir les competències al regidor Pere Fuset i ell haurà de prendre estes determinacions. En tot cas em pareix un error garrafal”. En esta compareixença pública també se li ha preguntat per què se’ls va fer firmar si el mateix Pere Fuset no estava conforme i Ribó ha intentat eixir del pas al dir que ell no coneixia el document.

“Si jo ho haguera conegut ho haguera eliminat abans. Quan vaig llegir l’escrit vaig veure que estaven en profunda contradicció amb el que haguera fet jo menge alcalde”.

“A pesar de reconéixer l’error ha volgut escudar-se en el costat positiu al dir que fer-se públic ha servit per a ara obrir el debat per a canviar el document, quelcom que faran en l’Assemblea de Presidents de matí. Ribó ha conclòs el seu discurs dient que “lo que ha passat ara té una xicoteta virtut: que ho ha fet públic, ho coneixem i ja sabem que cal cambiarlo”.