Ribó presideix el Pregó de Moros i Cristians

0
492

L’Alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat del regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, van presidir ahir dimecres 27, l’acte solemne que dóna començament a la XIV edició de “les Festes de Moros i Cristians del Cap i Casal”, que culminaran el dia 9 d’octubre amb la gran Entrada Mora i Cristiana. La presència de l’Alcalde en el Saló de Cristall de l’ajuntament, ple de festers i de públic en general, va ser molt valorada per tots els presents i, particularment, per la directiva de la Federació Valenciana de Moros i Cristians doncs s’entén com un suport explícit a aquesta Festa que, a poc a poc, es consolida en la nostra Ciutat.

A més, s’aprofite l’acte per a presentar oficialment el cartell anunciador d’aquestes festes, obra del dissenyador “Pablus” (Pablo Ejarque).

El pregó va ser pronunciat pel periodista d’Onda Cero Boro Peiró, qui en un to simpàtic i intimista, va destacar com ha vist créixer aquesta festa des del principi. Va parlar de la seua relació amb Juan Parera, el moro Juan, a qui va atribuir que, a poc a poc, s’anara enamorant d’ella, fa ja tants anys, en aquelles famoses “conquestes de la gran Via”. Boro es va referir també a la seua seguretat que aquesta festa té un buit molt clar en el calendari festiu de la ciutat i, particularment, en el Nou d’octubre, el dia gran dels valencians. Va explicar també els orígens d’aqueixa esquadra mora “Ben Informats” i per què té aqueix nom.

Pere Fuset es va felicitar també que la Festa s’haja consolidat i va ressaltar la seua integració en el conjunt d’actes que celebren les institucions amb motiu del Nou d’octubre. Precisament, el dilluns passat, el nostre president, Vicente Roig, va acudir al Palau de la Generalitat per a la presentació conjunta d’aquests actes institucionals, rebent també la felicitació del President de la Generalitat, Ximo Puig.

L’acte va ser conduït pel Vicepresident, José Luis Llorens, qui va aprofitar també per a anunciar els diferents festejos que se’ns aveïnen: Les Ambaixades (dissabte 30), el Alardo (diumenge dia 1), la inauguració del mercat medieval (des del divendres 6 al dia 12), l’entrada infantil (dissabte 7), el “Ball de la conquesta” (revetla, diumenge dia 8) i, finalment, la pròpia Entrada en la vesprada del dia 9.

Els nostres representants d’enguany, Francisco Esteve (Capità Moro), Joaquín Benavent (Capità Cristiano), Alicia Moreno (Padrina) i Sofia Soler (Padrina infantil), van rebre també les felicitacions del pregoner i del nostre President, escoltant-se, per a acabar, l’Himne de FeVaMiC, recentment estrenat, que porta per títol “Sempre Sumant”.