Ricard Català, nou President de l’Associació d’Estudis Fallers (AdEF)

0
963

Ricard Català i Gorgues, llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació, ha sigut elegit per unanimitat nou President de l’Associació d’Estudis Fallers (AdEF) en el transcurs de l’Assemblea General d’esta entitat amb reconeguda trajectòria en l’àmbit de la recerca i difusió de la Festa de les Falles i cultura popular.

Català, de 60 anys, sustituix en el càrrec a Jesús Peris i Llorca que, des d’abril de 2012, ha sigut el màxim dirigent de l’AdEF. Sota la presidència de Jesús Peris l’AdEF va celebrar el seu 25 Anys Aniversari (2015); fou membre del Carnval Project (2015-2016); es va reconéixer a Estudis Fallers com a Societat Consultora No Governamental de la UNESCO en qüestions de Patrimoni Immaterial (2016); i es comissariaren les exposicions “Llibret de falla. Explicació i relació de la Festa 1850-2014”, al Centre Cultura Contemporània del Carme (2014) i  “La República de les Falles 1932-1936”, al Museu Valencià d’Etnologia (2019).

Després de l’Assemblea celebrada este cap de setmana a València, la nova junta directiva de l’AdEF es completa amb Marisa Falcó com a Vicepresidenta; Iván Esbrí com a Secretari; i Paco Pellicer com a Tresorer, a més de quatre vocalies que es nomenaran en una pròxima reunió i que conformaran l’equip de treball que estarà al capdavant de les principals activitats desenvolupades per Estudis Fallers: el Premi Enric Soler i Godes, la Revista d’Estudis Fallers (REF), les Converses i la Mostra de Llibrets.

Ricard Català és professor d’Educació Secundària, amb l’especialitat d’Intervenció Sociocomunitària, i creador del blog “De la festa, la vespra: Festes de València al segle XIX” (2013).

En l’àmbit professional, Català Gorgues és assessor tècnic docent a la Direcció Territorial d’Educació, Cultura i Esport (Conselleria d’Educació, Cultura i Esport) des del curs 2015/2016 i professor tutor de la UNED. En l’àmbit festiu, imparteix cursos, conferències i ponències sobre festa i cultura, animació festiva i cultura popular; col·labora en llibrets de falla; i és compilador dels fullets de la Festa del Corpus de València, a més de col·laborador habitual en diaris locals i revistes especialitzades en cultura popular com la REF i Caramella, entre altres.