Les Falles de Puçol es posen el dorsal solidari

0
325

La Junta Local Fallera de Puçol, per primera vegada, ha organitzat una cursa de Sant Silvestre solidària el 30 de desembre, per a la que ha comptat amb la col·laboració del Club d’Atletisme i de l’Ajuntament de Puçol en l’organització, a més dels casals fallers per a les inscripcions. Per 3 euros, els participants col·laboraven amb Cáritas i Mechones Solidarios, a més rebien un detall, encara que al final l’important era la festa, la disfressa, el grup, l’ambient… una altra forma de viure les falles i el nadal.

La Junta Local Fallera continua reinventant-se i aquest nadal ha donat mostres d’açò amb una nova aposta: la Sant Silvestre solidària, una prova de 3.000 metres per un circuit urbà en la qual han participat 400 corredors en esta primera edició, tots han aportat 3 euros i a canvi han rebut un detall en la línia d’eixida i també fruita i aigua en la meta.

«Voliem alguna cosa diferent, una activitat solidària però nova. En parlar amb els del Club d’Atletisme va sorgir la idea de la Sant Silvestre i entre els dos col·lectius ho vam engegar», explica José Luis Muñoz, secretari de la Junta Local Fallera. «Per al futur no volem mantenir només la carrera, perquè l’important és el goig, l’ambient, gaudir junts… Una vesprada en la qual alguns acudeixen per l’esport, el que és magnífic, però uns altres per a passejar i gaudir, la qual cosa també és magnífica».

El que no canviarà és el factor solidari de la prova: en esta primera edició, els diners en metàl·lic van destinats a Mechones solidarios (una ONG que fabrica perruques per a malalts de càncer que no poden pagar-li-les), a més el dia de la carrera també es van arreplegar aliments que han anat destinats a l’economat de Cáritas.

I encara que no era el fonamental, com en tota carrera també va haver-hi guanyadors, en aquest cas tots dos del club local Cor i Muntanya: Vicent Torres i Silvia Piera, que van rebre els seus premis de mans de l’alcaldessa Lola Sánchez i del regidor de Falles, Juan Miguel Bayarri.

«Només ens queda agrair la participació de l’ajuntament, de les empreses col·laboradores i dels diferents casals fallers, que han sigut els encarregats de realitzar les inscripcions. El balanç és positiu i, per tant, anem a seguir donant-li voltes a la idea perquè l’any que ve siga una jornada més àmplia, no solament una cursa, sinó una autèntica festa de Sant Silvestre», finalitza el secretari de la junta.