La Falla Sant Valerià de Torrent plantarà una falla sobre la invasió electoral local i la infantil sobre la ruta de la seda

0
227

La Falla Sant Valerià ha revelat el seu secret millor guardat, els monuments fallers de 2019, amb el segell de la casa centrat en la crítica local a la vista de la pròxima campanya electoral local i autonòmica, mentre que la falla infantil traçarà un recorregut didàctic sobre a ruta de la seda.

Els representants de la comissió, Sonia Aracil, Miguel Ángel Atienza, Valeria López i Marcos Lozano es van encarregar de revelar els esbossos per a aquest exercici, al costat dels seus artistes.

Per a #això, compta amb la confiança de l’artista torrentino, Oscar García, encarregat de donar forma a “Torrent sideral, Odissea electoral”, que tracta de l’arribada d’una expedició extraterrestre que reposa sobre l’edifici de l’Ajuntament. Allí els éssers d’una altra galàxia veuran les burradas que fan els polítics locals per a aconseguir els seus vots de cara a les pròximes eleccions. La falla també tractarà l’actualitat fallera i social de la ciutat. Així doncs, Sant Valerià renova a Oscar García com a artista faller gran, amb el qual ha aconseguit diversos primers premis en secció primera (com l’any passat) i d’Enginy i Gracia, així com 7 primers premis consecutius de crítica local de la ciutat. Sant Valerià continua sent el màxim referent en aquest àmbit, també en cavalcada: actualitat, arcasme i sàtira són un reclam per a centenars de veïns que s’acosten a veure el monument.

Ruta de cultures en la infantil
Per la seua part l’artista de Borriana, Paco Martínez Heredia, plantarà per tercera vegada en la demarcació i ho farà amb una aposta didàctica basada en la ruta de la seda per a explicar-nos les diferents cultures, tradicions d’un art alhora que ofici fins a arribar a València. La falla repassarà Xina, L’Índia i altres països d’aquesta ruta convertida en Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco.