Sara Larrazábal Bernal és exaltada com a Fallera Major Infantil en una vesprada molt especial per a les falles

0
65

Una tard de somni per a la Fallera Major Infantil de Valènciastrong>

La vesprada prometia, i és que a les 17.00 el sol lluïa radiant i la temperatura era més pròpia a la qual estem acostumats durant el mes de març pel que molts s’atrevien a dir que “feia una tard de falles”.

En una vesprada on els protagonistes eren els xiquets , i com no Sara Larrazábal i la seua Cort d’Honor, i on la felicitat havia de respirar-se en el Palau de la Música, la terrible actualitat manava i ennegria una mica l’acte. El món faller volia sumar-se a les mostres de condolença per la mort del xiquet Julen, i per tant l’acte d’Exaltació començava dedicant-li un minut de silenci.

Però el xou havia de continuar i així ho va fer, amb un espectacle de màgia i acrobàcies, molt adequat per al públic assistent i com el seu nom indicava,”Somnis” preparava a tots per a una segona part més protocol·lària i plena de somnis fets realitat.

Amb els concordes del Faller, començava la desfilada de les 12 xiquetes més afortunades de València Adriana Juan,**Aroa Martínez, Carla Sancho, Celia Vicedo, Daniela Guillén, Daniela Sanchis,Laura Fontes, Lucía Guijarro, María Ferrer, Marta García,Raquel **Ganau, Zaira Nácher van anar rebent, una a una, les bandes que les acreditava com a Corts d’Honor i l’emoció començava a brollar dels seus ulls.

I va arribar per fi el moment més esperat, el de Sara, que va desfilar pel corredor de la Sala Iturbi amb un somriure i una serenitat més pròpies de les seues companyes de la cort major , a diferència dels seus pares que, res més veure-la entrar, no podien evitar vessar alguna que una altra llàgrima d’orgull i sentiment.

L’alcalde Joan Ribó, sota la supervisió i ajuda del regidor de Festes i Cultura Festiva, Pere Fuset, imposaven la banda i “Joia”, que acreditaven a Sara com la màxima representant infantil del món faller.

Després de la desfilada de **canastillas, al que tampoc assistia la representant infantil de les Fogueres d’Alacant, va arribar el torn del discurs del mantenidor, un discurs molt proper, dirigit a Sara i a la seua Cort d’Honor en el qual Javier Vilalta va parlar de solidaritat, respecte, diversitat,ingenuïtat i honestedat…uns valors que va destacar que es troben en les 13 protagonistes de la vesprada.

Paraules que van emocionar a la família de Sara, qui no va dubtar a saltar-se el protocol i alçar-se de la “Cadira D´Or” per a fer-li una abraçada al seu mantenidor.

Amb l’himne regional , interpretat pel cantant Angel Bellido, i l’himne d’Espanya finalitzava l’acte d’Exaltació.

Cal destacar la presència a l’acte del president del PP a València i candidata a la alcaldia de la ciutat, Mª José Catalá, qui no va voler perdre’s una tard tan important per al món faller.

La pirotècnia Nadal Martí posava el fermall final , i després de les fotografies oficials, la comitiva es dirigia a viure un altre dels moments més especials de l’any: l’ofrena a la Verge dels Desemparats en la Basílica.

Una tard/nit d’emocions que segur que Sara Larrazábal i les seues dotze amigues, no podran oblidar.