Sedica, més de 30 anys dedicats a la Indumentària Valenciana

0
696

Eduardo Martínez de l’indumentaria Sedica, ens compta els secrets dels vestits que l´empresa ha realitzat per a la Fallera Major de València, Marina Civera Moreno.
Sedica és una empresa familiar fundada per Francisco Martínez Garcia que en 1991 va començar a teixir les seues primeres teles destinades a la indumentària valenciana i els teixits de la qual es caracteritzen per la seua qualitat en la matèria, per la seua originalitat en el disseny i per la seua gran varietat de lligaments propis.

L’any 1998, a causa del seu constant creixement, l’empresa es trasllada al seu actual domicili en el polígon III de Montcada, sota la direcció de Francisco, Gema, i Eduardo Martínez Marco, la segona generació del seu fundador.

Gràcies a la maquinària d’última generació i a les seues matèries primeres (fibres d’origen natural) com la seda, el cotó, el raió…adquirides dins del mercat nacional i teixides en les seues instal·lacions,disposen d’una gran varietat de teixits artesans com el damasc, el brocat, el brocatel, la tela de fallera, del segle XVIII, la sedalina i la tela per a bebè, infantil o cavaller.

Sedica que ja ha tingut la sort de vestir a la màxima representant de la festa fallera Marina Civera Moreno, amb una seda en color lluna (gris clar), brodada en metall; i el vestit que va confeccionar el Gremi de Sastres i Modistes per a la mateixa Marina.
Una signatura que no descarta en els pròxims anys, segons afirma el mateix Eduardo Martínez, poder convertir-se en indumentaristas oficials de les Falleres Majors i les seues Corts d’Honor.