Sogorb exalta a les seues reines durant els seus dies grans

0
619

Rocío Gil va acompanyar a la Reina Major mentre que Daniela Gómez ho va fer amb la Reina Major Infantil

El passat cap de setmana del 25 i 26 d’agost Sogorb es va vestir de llarg per proclamar als seus reines majors de les festes 2018. La proclamació de la Reina Major, Maria Carot Porcar, va tenir lloc el dissabte, mentre que diumenge va ser la proclamació de la Reina Mayor infantil, Raquel Gómez Flor, al costat dels seus respectives Dames i Corts d’Honor. Rocío Gil, Fallera Major de València, va acompanyar a Maria Carot en el seu dia gran, mentre que Daniela Gómez, Fallera Major Infantil de València, ho va fer en la proclamació de Raquel Gómez. Ja és una tradició fer parada en esta localitat per acompanyar els seus reines majors.

El dissabte 25 d’agost va tenir lloc una recepció de totes les reines i falleres majors convidades a l’acte, al qual va acudir Rocío Gil, amb l’alcalde de Sogorb, Rafael Magdalena, i al regidor de festes, Enrique Mañez. Allà es va fer el corresponent passadís a Maria Carot Porcar i, al costat de la banda de música, tots van desfilar en processó fins al Jardí Botànic Pau, on va tenir lloc l’acte de proclamació, tant de la Reina Major de les festes, com de les seues Dames i Cort d’Honor.

Ja en l’acte, Rocío Gil va fer acte de presència a l’escenari, on va saludar a tots els assistents, entre els quals es trobaven diferents falleres majors, com la de Torrent o Borriana, la Reina de Castelló i diferents convidats personals de la pròpia Reina de Sogorb. Va actuar com a mantenidor Manuel Martínez i, en finalitzar, es va disparar un ramell de focs artificials que, al costat del convit final, va fer de colofó ​​al què va ser un dels dies més especials per a la recentment proclamada Reina Major de les festes.

El diumenge 26 d’agost tot el procés es va repetir, però en aquesta ocasió va ser Daniela Gómez, Fallera Major Infantil de València, la qual va acompanyar en el seu dia gran a Raquel Gómez Flor, la reina infantil de les festes 2018. Ella també va ser proclamada, al costat als seus Dames i Cort d’Honor, al Jardí Botànic Pau i va actuar com a mantenidora de l’acte Cristina Pérez. La Fallera Major de València també va pujar a l’escenari per saludar a tots els assistents i acompanyar durant uns instants a la Reina Mayor Infantil en el seu moment. L’acte també va finalitzar amb un ramell de focs artificials i un convit final.

Fotografies: Josep V. Zaragoza i Armando Romero