Torrent beneix els seus animals per la festivitat de Sant Antoni Abat

0
666

El Centre Ambiental El Vedat celebra el Dia Mundial de l’Aigua amb una jornada de portes obertes, on l’aigua es convertix en la protagonista de tallers, excursions i moltes altres activitats

El cap de setmana ve carregat d’activitats per a gaudir amb tota la família. La parròquia de Montsió acull la celebració de Sant Antoni Abat, que va quedar ajornada el mes de febrer a causa del temporal de pluja. Per este motiu, diumenge a partir de les 9:30 h, els torrentins i torrentines, amb els veïns i veïnes d’altres localitats, es reuniran a les portes del convent per a la tradicional benedicció d’animals. A més, tots podran gaudir d’un esmorzar d’entrepà que repartiran els encarregats de l’organització de l’acte.

El dimecres dia 22, es va celebrar el Dia Mundial de l’Aigua. Per este motiu, el Centre Ambiental del Vedat organitza dissabte una jornada de portes obertes, amb activitats per a tots els públics. A les 10:00 h s’ha planificat una ruta per les senderes locals del Vedat, amb l’objectiu d’estudiar l’adaptació de les plantes en l’aigua i la seua importància en el nostre ecosistema. A partir de les 10.30 h, es faran tallers, jocs i un contacontes, on l’aigua serà l’element essencial. Diumenge a partir de les 11.00 h, els xiquets i xiquetes podran participar en el taller El món dels fòssils, on coneixeran les propietats i peculiaritats d’estos elements per tal de poder iniciar la seua pròpia col·lecció.

A més, com cada diumenge a partir de les 11:00 h, l’Hort de Trénor convoca els xicotets i xicotetes de la casa perquè es divertisquen, en este cas en el taller Paisatges de primavera, on mitjançant les tècniques de retallar i pegar confeccionaran un quadre per a donar la benvinguda l’estació de les flors.

Com tots els caps de setmana, la programació musical i artística ve a càrrec de l’Auditori. Dissabte a les 20:00 h, el públic serà testimoni de l’estrena nacional de l’obra Pels pèls, una comèdia policíaca en valencià que conta un assassinat amb quatre sospitosos i dos policies tancats en una perruqueria, en la qual el públic diu qui és l’assassí. A més, els amants dels instruments clàssics gaudiran, diumenge a les 19:00 h, de l’espectacle Cuerdas de acero, on els protagonistes seran la guitarra clàssica, el violí i el violoncel. La banda interpretarà temes de blues, rock i heavy-metal adaptats a instruments clàssics, amb la intenció de crear un so nou a través de la fusió d’estos gèneres.

Tot i que les Falles d’enguany han finalitzat, no ho han fet les activitats falleres de les associacions. Dissabte, l’Associació de Veïns del Barri Caragols celebra la seua pròpia festa fallera amb un concurs de paelles al migdia i la posterior crema del monument. L’Associació de Veïns de la Marxadella també organitza el mateix dia un dinar faller en el local de l’associació.