Torrent continua treballant perquè el Ball de Torrent siga declarat Bé d’Interès Cultural de Rellevància Local

0
188

L’Ajuntament de Torrent continua treballant perquè el Ball de Torrent siga declarat Bé d’Interès Cultural de Rellevància Local. El seu objectiu és posar en valor i promoció una de les representacions més importants de la ciutat, en aquesta ocasió mitjançant una declaració institucional signada per tots els grups polítics amb representació en el consistori, que es portarà a ple municipal el mes vinent de novembre.

El Ball de Torrent és una coreografia que empra la sàtira i la crítica i que té els seus orígens en el S.XVIII. Es tracta d’una representació molt antiga, que fins i tot va arribar a actuar en les Corts de Madrid durant el regnat d’Isabel II.

Davant un element cultural històric tan important per a la ciutat de Torrent l’ajuntament “està posant tot per la seua part perquè Conselleria atenga aquesta petició i que El Ball de Torrent aconseguisca el reconeixement que mereix”, ha explicat la regidora de Cultura, Susi Ferrer.

“Aquesta acció està emmarcada dins de l’estratègia que ens hem marcat en l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Torrent, que tracta de donar visibilitzeu al patrimoni torrentino i traspassar fronteres, com continuarem fent amb altres festes i tradicions. Volem donar a conèixer la riquesa artística de Torrent mitjançant una de les representacions culturals més conegudes tant de Torrent com de la Comunitat Valenciana, com és el Ball de Torrent, que a més porta el nom de la nostra ciutat i que en els últims anys s’han encarregat de mantenir viva els dos grups culturals de la nostra ciutat, com són els grups de ball l’Ú i Dos i el Ball de Torrent, als quals cal agrair la seua labor de transmissió del nostre llegat cultural”, ha finalitzat Susi Ferrer.