Torrent s’engalana amb motiu del Corpus Christi

0
700

S’ha recuperat la tradició d’engalanar el carrer Major amb un tapís floral de vora 40 metres

Durant el passat cap de setmana, Torrent ha celebrat la festivitat del Corpus Christi amb multitud d’actes. Dissabte, a la plaça de l’Església, la Unió Musical de Torrent va oferir un concert dins de la programació de la festivitat i com a celebració del seu 45é aniversari, un acte al qual van assistir la musa de la Música, Ana María Castro, i el regidor de Cultura, Alfred Costa. El matí de diumenge, des del domicili del clavari major, els clavaris es dirigiren en cercavila a la parròquia de l’Assumpció, on es celebrà la missa major oficiada per Jesús María Echechiquía Pérez i amb la interpretació musical a càrrec de l’Orfeó Polifònic del Cercle Catòlic de Torrent.

Ja de vesprada, abans de la processó, van tindre lloc les tradicionals danses per part del grup de ball L’U i Dos de la Llar Antoniana i la música de la Colla de Dolçainers de Torrent. Un bonica tradició que Torrent seguix mantenint i que tingué la participació dels populars personatges del Corpus Christi, com els Arquets, la Magrana, els Pastorets, els Cabuts, els Nans, els Gegants, la Moma, la Degolla, els Cavallets i les Betes.

A continuació, els xiquets i xiquetes que han pres la primera comunió enguany acompanyaren la custòdia del Corpus Christi juntament amb la resta de fidels. També van assistir a este acte tan assenyalat els sacerdots de l’Arxiprestat Mare de Déu del Pòpul; la Junta de l’Obreria; l’alcalde Jesús Ros; la diputada autonòmica, María José Català, i un nodrit grup de la corporació municipal. Enguany s’ha recuperat la tradició d’engalanar el carrer Major amb un tapís floral de vora 40 metres, treballat al mil·límetre des de primer hora del matí de diumenge. La banda de música del Cercle Catòlic va ser l’encarregada de tancar la processó, que va desfilar sobre este preciós tapís. Com a fi de festa es va disparar una mascletada a la plaça Major.