Tot preparat per a l’Adoració del Betlem Vivent d’Alacant

0
393

El regidor de Festes de l’Ajuntament d’Alacant, Manuel Jiménez, va mantenir una reunió en el consistori amb els tres Reis Mags de la Cavalcada 2020, Melchor representat per l’especialista en Geriatria, José María Gómez-Reino Sanchís, Gaspar que l’exerceix el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar Sanz, i Baltasar que enguany és el director general de l’empresa Carmencita, Jesús Navarro Alberola, per a ultimar els detalls de l’organització i l’Adoració dels Reis al Xiquet Jesús.

Manuel Jiménez va explicar després de la reunió que han estat treballant perquè “la Cavalcada 2020 siga perfecta i tancar tots els detalls que la van fer única, sobretot hem preparat l’organització de la principal novetat d’enguany l’Adoració dels Reis d’Orient al Xiquet Jesús, que serà escenificada amb versos i textos, i comptarà amb un Betlem Vivent que sorprendrà a tots els alacantins”.

Així mateix l’edil de Festes va indicar que l’Adoració està prevista que tinga lloc a les 21 hores, en la Plaça de l’Ajuntament, sobre una estructura que representarà el pesebre nadalenc, de caràcter vivent, a l’arribada de SSMM enfront de la Casa Consistorial.

Manuel Jiménez ha convidat a tots a acudir enguany a la Plaça de l’Ajuntament per a poder “gaudir d’una representació amb personatges reals única, que es convertirà en un altre dels moments més esperats i assenyalats d’aquesta celebració a la qual acudeixen tots els anys milers de persones i s’espera amb molta il·lusió”.

L’obertura de la plaça de Bous per a presenciar l’espectacle previ a la Cavalcada està fixada a les 16 hores. Una hora després començarà l’espectacle d’animació, les entrades per a poder accedir es poden arreplegar a la Casa de la Festa. La Recepció Oficial als Mags en la plaça de bous està prevista a les 18 hores. Des d’allí es dirigiran a les 19 hores a la Plaça dels Estels perquè de començament la LXXII edició de la Gran Cavalcada de Reis Mags d’Alacant.

El recorregut a seguir és: Plaza d’Estels, Alfonso el Savi, Rambla de Méndez Núñez i carrer Rafael Altamira, per a acabar en la plaça de l’Ajuntament. Prèviament, les seues majestats arribaran a les 17 hores al moll 4 del Port, prop de les escalinates de la reina, per a a continuació dirigir-se a l’espectacle que s’organitzarà en la Plaça de Bous, des de les 17 hores, amb entrada mitjançant invitació.

La Cavalcada començarà amb la part lúdica, on participaran una banda de cornetes i tambors, animació infantil, ninots de neu, batucada, ballarines gegants, inflables d’animals, bandes de músiques, colla de dolçaina i tabaleters, a més dels carters reals.

Després arribarà la part bíblica, amb San José demanant recer en la posada, l’anunciació dels pastors, el registre en el padró, naixement de Jesús i l’estrela, que es tancarà amb les esperades carrosses dels Reis Mags. Finalment, la cavalcada conclourà amb la part comercial, en la qual participaran les empreses col·laboradores.

En la Cavalcada es repartiran al voltant de 100.000 regals per part dels Reis Mags, les signatures comercials i l’Ajuntament, a més d’uns 8.000 quilos de caramels i 15.000 dolços, miniroscones i xocolatines.

Tot el recorregut estarà barrat, des de la plaça d’Estels, on començarà a les 19 hores, fins a la plaça de l’Ajuntament, per primera vegada se celebrarà l’adoració al Xiquet sobre una estructura semblant a un pesebre nadalenc, de caràcter vivent, a l’arribada de Les seues Majestats.

L’Ajuntament ha augmentat el pressupost per a l’organització de la Cavalcada, que passa de 40.000 euros a 60.000 euros. Per segon any l’organització de la desfilada es va traure a concurs i es va adjudicar a l’empresa Vectalia. Un dia abans de la Cavalcada, el 4 de gener, està previst celebrar una mascletà i tindrà lloc l’arribada dels Carters Reals, per a arreplegar les cartes dels xiquets.