Turís festeja aquest cap de setmana a Sant Antoni Abat

0
198

Aquest divendres comencen a Turís els actes en honor al patró dels animals Sant Antoni Abat. A les sis es traslladarà la imatge del sant des del temple parroquial fins al dosel instal·lat en la casa de Vicenta Soler.
A continuació tindrà lloc l’entrada de pins, un acte que consisteix a traslladar els troncs que configuraran l’esquelet de la foguera des de l’entrada del poble fins a la Plaça de la Constitució, on la brigada municipal s’encarregarà de construir-la. La pila de llenya cremarà el dissabte a les vuit de la vesprada i la Reina de les Festes, Carolina Algarra, serà l’encarregada de prendre la metxa i de repartir mistela entre el públic al costat de la seua cort d’honor.

El diumenge a les onze se celebrarà la missa en honor a Sant Antoni. En finalitzar es beneiran els tradicionals rotllos i a continuació, després del romiatge per diversos carrers del poble, es farà el propi amb tot tipus de mascotes turisanes a les portes del temple parroquial.

Totes rebran el seu respectiu rotllo amb “llavoretes” la confecció del qual està a càrrec cada any de “les arreplegaores de Sant Antoni”, i del forner Juan Vicente Lozano, que ja des de principis de desembre es dediquen a recaptar donatius per totes les cases del poble destinats a la seua elaboració.

Com a fi de festa l’Ajuntament, en col·laboració amb la Caixa Rural de Turís, organitza una paella gegant.