Turís té Clavaris per a San Francesc de Borja

0
471

La imposició de medalles als clavaris i la baixada des de l’ermita de la imatge de San Francesc de Borja donava inici als festejos preparats amb motiu de la festa canònica del patró de Turís.

Els jóvens que enguany s’han encarregat de la seua organització han disposat activitats per a tots els públics que junt amb les ganes de quedar bé i el bon temps que hi ha regnat durant el cap de setmana han convertit al poble en una autèntica festa.

El tridu i la xarrada sobre la vida del sant donava pas a actes més populars com el sopar de la jaranga, que va congregar a més de cinc-cents comensals, i la gran macrodiscomóvil sense oblidar els magnífics focs artificials de Pirotècnia Turís.

Els més menuts van disfrutar d’allò més amb les pinyates i amb la sorprenent actuació del Mag Shalom, una autèntica passada que va deixar a tots bocabadats. I per a tots, una gran xocolatada.

El dia de la festa la Societat Musical Turisense arreplegava a tots els clavaris en les seues cases per a acudir a la missa solemne en honor a San Francisco de Borja i ja a la vesprada la seua imatge eixia en processó per a tornar a l’ermita, on romandrà fins a les festes patronals i populars de 2017.

Ah, per cert, que a l’arribar a l’ermita i fer el corredor al Sant els clavaris van alçar els ciris invocant l’esperit que durant este exercici els ha ajudat a preparar-ho tot. Segur que compten amb la intercessió de San Francisco de Borja.

Tenim clavaris per a 2017!