Un impressionant espectacle de color i soroll fa vibrar Torrent en la Nit del Foc

0
662

Els torrentins i les torrentines han celebrat, a més, el tradicional homenatge al faller, davant de l’estàtua del Granerer

La ciutat de Torrent va vibrar ahir amb el gran espectacle pirotècnic de la Nit del Foc; un acte per a commemorar el dia de Sant Josep i que va tindre la participació d’un gran nombre de torrentins i torrentines que no van voler perdre’s este espectacle de color i soroll i que van omplir de gom a gom la plaça de la Unió Musical. En total foren 204 quilos de pólvora que l’empresa encarregada del castell, Hermanos Caballer, va fer esclatar en aproximadament 12 o 13 minuts. La pirotècnia ha fet servir un producte el 80% del qual ha sigut de fabricació pròpia.

Però l’espectacle pirotècnic no va ser l’únic acte de la Nit del Foc, perquè la vesprada s’inicià amb unes tradicionals dansades a càrrec del Grup de Ball L’U i Dos i el Grup de Ball de Torrent. A més a més, hi participaren les falleres majors de Torrent, Carmen Raga i Ortí i Leyre Gallego i Ruiz, i les seues corts d’honors i tots els fallers i les falleres de les 29 comissions torrentines que han volgut, ja que es tractava d’un acte popular. Les dansaes començaren en l’església de Sant Josep i arribaren fins a la plaça de la Unió Musical, on va tindre lloc el castell.

El Granerer

D’altra banda, este matí ha tingut lloc la celebració d’una missa en honor a sant Josep, en la parròquia que porta el seu nom. En acabar, la comitiva, formada per les falleres majors de Torrent, l’alcalde, Jesús Ros, el regidor de Falles, José Antonio Castillejo, i la resta de representants de la corporació municipal, s’han dirigit a l’estàtua del Granerer, situada a la plaça de les Corts Valencianes, on s’ha fet un homenatge al faller amb el lliurament d’una corona de llorer.

La plaça del Bisbe Benlloch ha sigut, per últim dia, l’escenari de les mascletades, un programa que s’inicià el dia 16 i que conclou hui amb una disparada de 109 quilos de pólvora a càrrec de la pirotècnia Zarzoso.
La mascletada ha sigut molt seguida, tant pels espectadors que han acudit a la plaça com per tots aquells que l’han seguida en directe a través del programa que l’Ajuntament de Torrent, com cada dia, ha oferit en les xarxes socials.

Cremà
Esta vesprada, a partir de les 19 h, les falleres majors de Torrent i les corts d’honor desfilaran en una cercavila per a fer la retirada dels ninots indultats d’enguany, de les falles Nicolau Andreu i Cronista Vicent Veguer Esteve, que es salvaran de les flames. El punt final de les festes el posarà la crema dels 58 monuments fallers.