Una explosió de la pirotècnia Caballer causa la mort d’un treballador

0
253

El mort era un veí de Paterna amb més d’una dècada d’experiència que es trobava treballant en una caseta aïllada quan s’ha produït l’explosió.

Eren poc més de les 9:30 hores quan el Consorci Provincial de Bombers de València i el Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU) han sigut informats d’una explosió en la caseta de la pirotècnia Ricasa de Ricard Caballer situada en el municipi d’Olocau, concretament en la partida de l’Arenal.

Un helicoptero medicalizado, un SAMU, una ambulància de Servei Vital Bàsic i un metge d’Atenció primària han acudit fins al lloc del succés on s’ha confirmat la mort d’un dels treballadors amb més de 15 anys d’experiència en el sector de la pólvora.
Pel que sembla, el mort de 41 anys i resident de Paterna és un operari de l’empresa que en el moment de l’explosió es trobava manipulant material pirotècnic en una de les casetes aïllada de les instal·lacions tal com assenyala la normativa.
Vista aérea de las casetas de la pirotecnia Ricasa en Olocau.
Esta és ja la tercera vegada que Ricasa patix una tragèdia. La primera d’elles va ser al gener de 2002 quan una explosió va causar la mort de la cunyada de Ricard Caballer, mentres que a l’agost de 2016 va cremar una de les casetes de la pirotècnia encara que en esta ocasió el foc va poder controlar-se sense provocar cap dany de gravetat.