Utiel celebra 75 anys plantant Falles

0
582

La Fallera Major de València, Marina Civera, va estar present en els actes programats

Les Falles d’Utiel estan de celebració. Es compleixen 75 anys des que van començar a realitzar-se en l’any 1945 i el passat dissabte 10 de novembre va tenir lloc l’homenatge a tot este recorregut. La Fallera Major de València, Marina Civera, va estar present al costat del Secretari General de Junta Central Fallera, Ramón Estellés.

Al voltant de les 10:30 hores va tenir lloc la recepció d’autoritats a l’ajuntament de la localitat. Van ser les tres comissions falleres d’Utiel i les Juntes Locals Falleres convidades les que es van encarregar d’oferir un esmorzar a tots els que van assistir. A continuació, l’alcalde d’Utiel, Fernando Benlliure, Marina Civera i les Falleres Majors d’Utiel, Arantxa García i Paula Carrión, van pujar al despatx de l’alcalde. Allà la Fallera Major de València va signar al Llibre d’Honor de l’Ajuntament d’Utiel.

Una vegada fet això, les tres comissions d’Utiel -Falla Plaça de Sant Joan, Falla Porta de les Eres i Falla Porta del Sol- es van organitzar i, al costat de tots els convidats i a la banda de música, van anar desfilant en cercavila fins al lloc de l’homenatge. En este recorregut, fins arribar al Teatre Rambal, es va passar per les diferents places on es planten els monuments i es va disparar un castell de focs artificials.

Va ser allà, al Teatre Rambal, on es va celebrar este emotiu i especial acte per a tots els fallers utielans: l’homenatge al 75 aniversari de la celebració de les festes de Sant Josep a Utiel. Durant l’esdeveniment es va nomenar a les falleres majors dels últims anys, que van anar pujant i asseient-se en l’escenari fins arribar a les representants actuals. També van fer acte de presència a l’escenari els representants de les Juntes Locals Falleres convidades, que van lliurar alguns regals. Marina Civera va ser l’última a pujar a l’escenari, on també va rebre el seu detall. A continuació, va realitzar un discurs carregat d’emoció per a totes les persones que han contribuït a la festa fallera a Utiel. En ell també va confessar als presents les vegades que havia visitat la ciutat i que havia tingut l’oportunitat de conèixer-la.

El Saló Polivalent d’Utiel les va rebre un cop finalitzat l’acte. Allà es va celebrar un vi d’honor i, a la vesprada, va tenir lloc el fi de festa amb l’actuació d’una orquestra amb la qual tots van gaudir i van posar el punt i final a aquest esperat i emotiu homenatge.

Fotografies: Josep V. Zaragoza