València celebra este diumenge la festa del seu patró, Sant Vicent Màrtir

0
288

València celebrarà este diumenge, a Sant Vicent Màrtir, patró de l’arxidiòcesi i també de la capital valenciana, on va morir sense renunciar a la seua fe després de ser torturat l’any 304 durant la persecució ordenada per l’emperador romà Dioclecià.

La Catedral de València, on es venera el braç del sant des de fa 46 anys, acollirà este diumenge, a les 10:30 hores, la solemne missa estacional presidida pel cardenal arquebisbe de València, Antonio Canyars.

Després de la comunió, la imatge de fusta platejada de Sant Vicent Màrtir, obra de l’escultor valencià del segle XVIII José Esteve Bonet, serà traslladada en processó.

El recorregut de la imatge començarà en la plaça de la Reina, seguint pel carrer del Mar, Avellanes, plaça de l’Arquebisbat i plaça de l’Almoina per a tornar a la Catedral, on conclourà la missa.

Enguany, en l’eucaristia la Coral Catedralícia interpretarà la missa “Salve Regina” de María José Erb. A més, oferirà també el motet de José Pradas la “Comunión” de l’ofertori de Juan Bautista Pastor i el motet “Invictus martyr” del mateix autor, tots ells acompanyats de música d’òrgan.

Igualment, el Cardenal administrarà també este diumenge, a les 13 hores, el sagrament del Baptisme al xiquet Martín Vicente Cors en la parròquia de Sant Esteve Protomàrtir de València, un acte tradicional en la festa, organitzat per l’Associació de la Pila Baptismal de Sant Vicent Ferrer.

Misses en ritu hispà-mossàra

Este diumenge a la vesprada, a les 20 hores tindrà lloc la tradicional missa en ritu hispà-mossàrab, presidida pel Cardenal, en la parròquia de Crist Rei de València, primitiva basílica sepulcral del sant, coneguda com “La Roqueta”. Precisament, la parròquia celebrarà també este diumenge, a les 11 hores, la tradicional benedicció i repartiment dels pans de Sant Vicent, abans de la missa major de les 12 hores, amb ofrenes de flors a càrrec de les comissions falleres.

D’altra banda, en la parròquia Sant Vicent Màrtir, ubicada en el carrer Ermita 1, junt amb la Plaça Espanya, on va ser abandonat el cos del sant pels seus botxins després del seu martiri en el segle IV, s’oficiaran, també diverses misses. Així, este diumenge s’oficiarà una missa a les 19:30 hores presidida pel bisbe auxiliar de València monsenyor Arturo Ros.