València dispararà una gran mascletà manual amb 3.000 masclets

0
488

Amb les Falles 2023 cada vegada més a prop, a poc a poc van coneixent-se tots els actes pirotècnics que acollirà València. Aquesta any la localitat de Mislata albergarà una mascletà manual amb més de 3.000 masclets.

L’Associació de Pirotècnia de Mislata, Els Coeters de Santoja, ha revelat quan tindrà lloc l’esperat tret. Segons han avançat, serà el pròxim 16 de març a les 23.59 hores quan se celebre la gran mascletà manual. Aquesta la tancarà Pirotècnia Valenciana, els qui seran responsables de realitzar el final mecanitzat.

Tal com han explicat, hi haurà més de 3.000 masclets, denominats ‘manoletes’, que seran llançats pels prop de 35 membres que componen l’associació. A més, han matisat que la mascletà estarà dedicada a la Falla Pare Santonja-Cardenal Benlloch. La comissió celebra els 50 anys de la seua fundació i a ella pertany l’Associació.

«Un any més ens hem posat en mans dels nostres pirotècnic José Manuel Crespo i est ens assegura que serà un espectacle dels quals et deixen amb la boca oberta», ha declarat el seu president, Quique Cuevas.

Al marge del 50 aniversari de la Falla, l’Associació de Pirotècnia de Mislata també està de celebració. Asseguren que aquest 2023 «és un any molt especial» perquè serà la dècima mascletà que l’associació valenciana dispara. La seua activitat va començar en 2014 i des de llavors ha anat regalant als valencians un magnífic espectacle de pólvora.

Per a aquest esdeveniment s’ha convidat a les Falleres Majors de València i a les seues respectives Corts d’honor, de la qual forma part la xiqueta Daniela Tirado Romero, fallera de Pare Santonja-Cardenal Benlloch.