Vint poblacions de l’Horta Sud acorden no celebrar falles ni festes patronals aquest estiu

0
248

Las localidades estudian fórmulas para poder organizar actividades durante los días señalados con controles de acceso y distancia de seguridad

Els vint municipis de la comarca van acordar en l’última reunió de la Mesa de Diàleg Units per L’Horta Sud de la Mancomunitat de l’Horta Sud celebrada ahir no celebrar festes patronals aquest estiu. Els municipis sí que estudien fórmules per a poder organitzar durant els dies assenyalats algunes activitats amb controls d’accés i distància de seguretat però descarten celebrar unes festes en format tradicional.

Les localitats d’Alaquàs, Albal, Alcàsser, Aldaia, Alfafar, Benetússer, Beniparrell, Catarroja, Manises, Massanasa, Mislata, Paiporta, Picanya, Picassent, Lloc Nou de la Corona, Quart de Poblet, Sedaví, Silla, Torrent i Xirivella sumen una població d’al voltant de 470.000 persones.

En la reunió, tots els responsables dels municipis van coincidir que es troben treballant per a poder oferir alguna activitat dirigida a col·lectius concrets com a xiquets o joves que puga compensar d’alguna manera l’absència d’unes festes patronals tradicionals. Encara que van reconèixer que el percentatge de persones vacunades per a l’estiu, quan se celebren la majoria de les festes a la comarca, siga considerable i això puga portar al fet que es relaxen algunes mesures, els municipis són conscients que aquest estiu caldrà continuar evitant aglomeracions i esdeveniments multitudinaris.

Per a la presidenta de la Mancomunitat, Eva Sanz, l’acord de no celebrar festes ha de servir com a missatge per a la ciutadania que això “no ha acabat encara”. “És veritat que veiem la llum al final del túnel. La vacunació avança però ara necessitem de tots i totes un últim esforç per a per fi acabar amb la pandèmia. Si ens relaxem ara ens costarà més”, comentava Sanz.