Xàtiva i diverses localitats de la comarca de la Ribera Alta reben la visita de la imatge pelegrina de la Verge

0
244

La imatge pelegrina de la Verge dels Desemparats ha visitat avui, dimarts, la ciutat de Xàtiva, capital de La Costera, i diverses localitats de la comarca valenciana de la Ribera Alta, com Manuel, La Pobla Llarga, Rafelguaraf i Vilanova de Castelló, entre altres, dins del recorregut en el seu “Maremóvil” que està realitzant per la diòcesi de València.

A Xàtiva, la imatge de la Mare de Déu ha visitat la seu del Seminari Menor de la diòcesi de València, on ha sigut rebuda pels seminaristes i els formadors; la Col·legiata de Xàtiva, amb un volteig de campanes i amb la presència de l’abat, José Canet; i diverses parròquies de la ciutat xativina.

Posteriorment, el “Maremóvil” ha continuat el recorregut per les localitats de Llocnou d´En Fenollet i Barxeta, a La Costera, i després per poblacions de la comarca de la Ribera Alta, com Manuel, Senyera, La Pobla Llarga, Rafelguaraf i el seu llogaret Tossal Nou, L´Ènova i Vilanova de Castelló.

A Vilanova de Castelló, la imatge ha visitat la parròquia de l’Asunción de La nostra Senyora, l’ermita de Santa Bàrbara, l’institut de Secundària i diversos carrers. Tant en aquesta població com en la resta de les recorregudes en la jornada d’avui, la imatge ha tingut un “càlid acolliment” per part dels veïns, que han eixit a la seua trobada, molts d’ells, “emocionats i sorpresos”.

La pelegrina va recórrer ahir les localitats alacantines de Xàbia i Teulada i el sanatori San Francisco de Borja de la Fundació Fontilles a La Vall de Laguar, que atén persones afectades per la lepra. A la vesprada va visitar Oliva -on va passar enfront de les parròquies de Sant Roque i de Sant Francesc d’Assís i el monestir regit per les Clarisses-, La Font d´En Carrós, Vilallonga, Potries, Beniflà i Beniarjó.

El recorregut del “Maremóvil” s’està realitzant sense parades i sense comunicar l’horari ni la ruta prèviament, com ja va succeir en anteriors ocasions amb motiu de la pandèmia, i acompanyat amb música variada vinculada a la Verge que sona pels altaveus del vehicle. En aquesta ocasió, la imatge pelegrina de la Verge dels Desemparats llueix un mantell blau de Camilo Miralles, justament el que va estrenar quan va ser inaugurat el “Maremóvil”.

La iniciativa de recórrer tota la Diòcesi ha sorgit, a petició del cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, després del “bon acolliment” del pas del “Maremóvil” la setmana del 3 al 7 de maig per localitats de l’àrea metropolitana de València, i el passat 9 de maig, per carrers de València capital, en el dia de la festa de la Verge.