XIV Entrada Mora i Cristiana del 9 d’Octubre

0
453

Com a colofó al dia gran de la Comunitat Valenciana es va celebrar l’Entrada de Moros i Cristians.

Dilluns 9 d’Octubre la ciutat de València va gaudir de les festes amb motiu del dia de la seua Comunitat. Per a finalitzar la jornada festiva, en el centre de la ciutat va tenir lloc la XIV Entrada Mora i Cristiana de València.

Partint de la Glorieta i arribant fins a Marquès de Sotelo, passant per l’emblemàtica Plaça de l’Ajuntament, la desfilada va comptar amb la participació de més de 2000 persones entre esquadres, músics, ballarins, porteadors… Este és el primer any que es dóna la volta a la plaça per a donar més visibilitat a l’acte.

Per primera vegada, es va realitzar una “pujada de caps” unes hores abans que va partir de la Plaça de l’Ajuntament amb els caps de cadascuna de les esquadres que van fer el recorregut en sentit invers acompanyats per una banda de música.

La Capitania Cristiana va estar representada per Joaquín Benavent de la comparsa Mío Cid i la Capitania Mora ostentada per Francisco Esteve dels Omeyas. cal destacar l’espectacle “Human no Limits” que actuava per primera vegada en aquesta entrada, la participació de la Banda de Música Russafa-fa, el ballet especial de Sara Guirado i l’espectacle de ninots articulats “La Fam”.

Esta entrada va creixent amb els anys, el passat 9 d’Octubre van debutar tres comparses amb el bàndol moro; Berebeguts, Els Alforins i Els Russafins.

Cal destacar la participació de les Huríes, al comandament de la padrina Alicia Moreno Morales, Fallera Major de València 2016 i la seua Cort d’Honor, que lluint uns preciosos vestits d’africanes van tancar la desfilada. A la seua arribada a la Plaça, Alicia va cedir la capitania de l’esquadra a Raquel Alario Bernabé i Clara María Parejo Pérez, que, emocionades, van gaudir de l’Entrada Mora i Cristiana al costat de les components de la Cort d’Honor en la tribuna.

Un total de 20 esquadres cristianes, 34 esquadres mores, 29 bandes de música, més de 14 cavalls especials, 9 ballets, 6 espectacles, carrosses, porteadors… van fer vibrar la ciutat al seu pas posant el punt i final a la festivitat del 9 d’Octubre.

Foto: Josep V. Zaragoza