Descobrix el patrimoni ocult de festes valencianes

0
630

Dijous, 1 de juny, a les 17 hores, en La Sala d’Actes de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica de la UPV (Edifici 1E).

L’esdeveniment abordarà el concepte de patrimoni ocult com aquell que no ha sigut reconegut oficialment a través d’una declaració de Bé d’Interés Cultural. No obstant això, adquirix unes característiques culturals rellevants per a transmetre la identitat de la població.

La jornada, centrada en el Patrimoni Ocult Immaterial de la Comunitat Valenciana, donarà protagonisme a les festes, els carnestoltes i les tradicions que té un potencial interés degut a la seua cultura, tradició, singularitat i repercussió social.

Al llarg de la vesprada, de 17 a 21 hores, La Sala d’Actes de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica (1E) reunirà diferents responsables de les festes, que intervindran per a explicar la gestió i la seua importància cultural.

El carnestoltes de Bèlgida, la dansa de la Moixiganga de Titaguas, el carnestoltes del Villar, els moros i cristians de Banyeres de Mariola, les festes de Sant Gil d’Enguera, el carnestoltes de Pego, la Passió En Vivo de Sagunt en Setmana Santa, les festes de Sant Gregori de Torremanzanas, el carnestoltes de Vinarós, els pelegrinos de les Useres i els enfarinats d’Ibi, seran les celebracions que es presentaran en la jornada.

Abans de donar per finalitzat l’esdeveniment, es podrà visualitzar una mostra cultural pertanyent a Moixiganga de Titaguas per a veure, de primera mà, la riquesa d’una d’estes festes. Junt amb tot això, se suma l’exposició fotogràfica sobre les celebracions mencionades realitzada per Quique Collado, que posarà el punt final a la vetlada.

Per a això, totes les persones que vullguen assistir hauran d’inscriure’s prèviament a l’esdeveniment, de forma gratuïta, en l’enllace següent: https://www.cfp.upv.es/formacion-permanente/cursos/jornada-sobre-patrimonio-oculto_rsstrue-cid52482.htmlm