170.000 euros per a la falla municipal 2018

0
779

Cost semblant i mateix sistema d’elecció per a la falla municipal 2018.

El regidor de Cultura Festiva i President de Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha indicat que la falla municipal 2018 tindrà un pressupost semblant a la d’enguany -170.000 euros- i serà triada per un jurat despolititzat.

El jurat que va triar la falla gran municipal de 2017 ho van integrar artistes fallers i dissenyadors, escriptors, una Fallera Major de València i professors d’universitat a proposta de la Federació de Falles, l’Associació Professional de Dissenyadors Valencians, el Gremi d’Artistes Fallers, el Cercle de Belles Arts i la Universitat de València.

Fuset insistix a defendre este tipus de jurats i reitera que per a 2018 es mantindran amb estes característiques encara que “probablement se n’aniran alternant els components, les persones físiques i les institucions que ho han integrat”.

Quant a la falla municipal, l’edil ha destacat el fet de que fóra plantada “al tombe” el passat 11 de març com a mostra de “esfuerzo colectivo”. En esta línia, ha ressaltat també que esta proposta fora obra de l’artista Manolo García en col·laboració amb altres com Manuel Algarra, Julio Monterrubio, Manolo Martí i ‘Fet d’Encàrrec’.

Finalment Fuset ha recordat que estan treballant en la utilització de nous materials per a la construcció de les falles a partir d’un estudi sobre l’impacte ambiental de la cremà i les noves propostes en este àmbit.