Alacant presenta les seues Fogueres Culturals 2017

0
510

El matí del dimecres es presentava en la sala de premsa de l’Ajuntament d’Alacant, el programa de Fogueres Culturals 2017. A partir d’este mateix dijous fins al mes de juny, se celebraran un conjunt d’actes culturals, tots ells enfocats a la festa de Fogueres i la seua tradició.

El programa es compon de diversos concerts dirigits a diferents figures de l’àmbit fogueril. Este pròxim dijous a les 20:30 hores, la plaça de Florida Portatge acollirà el primer concert dedicat a totes les Candidates adultes i infantils al títol de Belleses del Foc d’Alacant i les seues Dames d´Honor 2017.

La novetat d’enguany és un Taller de Jocs Populars a càrrec de la Gorgera de Nanos de la Raval roig que se celebraran els dies 26, 27 i 28 de juny. A més, el programa de Fogueres Culturals compta amb altres actes com l’Adiada Muixeranguera, trobada de Dolçainers i Tabaleters, entre molts altres.

A l’acte ha acudit Daniel Simón, regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant; Cèsar August Asencio, diputat de Cultura; Miguel Castelló, assessor delegat de Festes de l’Ajuntament d’Alacant; Manuel Jiménez, president de la Federació de Fogueres de Sant Joan i Anna Betlem Castelló, Bellesa del Foc d’ Alacant. Tots ells han destacat la importància de transmetre els valors de la nostra cultura a través dels Fogueres.

Esta iniciativa és possible gràcies a l’organització de l’Ajuntament d’Alacant, així com a la Federació de Fogueres de Sant Joan, i compta amb la col·laboració de la Diputació d’Alacant, la Generalitat Valenciana, l’Institut Valencià de Cultura i el Diari Informació.

40865 AYTO ALICANTE Cartel fogueres culturals A3