Alacant suspèn aquelles activitats en la via pública que comporten concentració de persones

0
517

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Alacant decidit suspendre totes les activitats que comporten l’ocupació de la via pública i puguen suposar concentració de persones. Aquesta mesura afecta a les activitats programades fonamentalment per les regidories de Festes, Cultura i Esports.

Pel que respecta a la primera, l’edil Manuel Jiménez ha comunicat ja la cancel·lació de tots els esdeveniments en la via pública del Porrate de Sant Antón i ha traslladat als organitzadors que qualsevol altra activitat relativa a aquesta celebració que es tinga lloc en recintes tancats s’ha d’atenir a la regulació establida per la Generalitat.

En el mateix sentit, també s’ha comunicat la suspensió de tots els esdeveniments públics relacionats amb les festes del Carnestoltes, que igualment veuran condicionada qualsevol altra activitat al que s’estableix pel Consell.

Seguint amb el protocol indicat per la Generalitat Valenciana, la regidoria ha imposat un aforament d’un 30% en les exposicions que estan obertes al públic encara que s’ha reduït l’horari de visites a les 21 hores en comptes de les 22 hores com estava fins ara. El tancament anticipat afecta a les Cigarreras, el centre municipal de les Arts i La Llotja.

La regidoria d’Esports, en compliment amb les mesures adoptades per la Conselleria de Sanitat, avança el tancament de les instal·lacions municipals a les 21’30 hores. Així mateix, se suspèn la competició de Jocs Escolars i els partits federats o de qualsevol altra índole en les categories prebenjamí, benjamí i aleví. En la resta de categories no es produeixen canvis.

En aquest sentit, no es produeix suspensió d’entrenaments en cap categoria, igual que no se suspenen les Escoles Esportives i cursos organitzats per aquesta regidoria. Únicament, s’estableix el limite d’aforament de 25 participants i la condició que conformen grups estables, evitant contacte amb altres grups d’activitat o entrenament.