El PP denuncia que Cultura Festiva ha fet més de 100 contractes a dit per 430.000€

0
148

El grup popular a València ha criticat que el govern local “abusa” dels contractes menors per a pagar actes que es repeteixen tots els anys i que podrien contractar-se amb antelació mitjançant procediments administratius oberts en els quals es garantira la pública concurrència. Aquesta critica es coneix després de denunciar que des que Carlos Galiana dirigeix la Regidoria de Cultura Festiva s’han adjudicat “a dit” més d’un centenar de contractes per un import superior als 430.000 euros.

Els populars també han demanat explicacions sobre la contractació dels autobusos de la Cavalcada de Reyes amb una empresa d’un membre de Compromís, que en tres anys ha facturat més de 64.000 euros amb l’Ajuntament de València en contractes a dit i sense concurs.

A més, la formació blava ha posat l’accent que en cinc anys de govern de Compromís i el PSPV l’Ajuntament ha adjudicat a dit més de 15.193 contractes amb una despesa de més de 87 milions d’euros.

Per part seua, el regidor Santiago Ballester ha afirmat que “Ribó haurà d’explicar per què es va contractar a aquesta empresa de Castelló d’un membre de Compromís sense concurs públic ni lliure concurrència”.

Ballester també ha demanat a l’alcalde, Joan Ribó, que aplicació “un gir radical” al model de gestió de l’àrea de Cultura Festiva a l’Ajuntament de València. “Ribó continua mirant a un altre costat amb la situació de caos en la Regidoria de Cultura Festiva, que es va a agreujant dia rere dia, en una gestió que hauria d’estar tramitada amb la suficient antelació i ajustada a dret en actes propis de l’Ajuntament amb dècades de tradició com la cavalcada de Reyes”, ha apuntat.

A la fi de febrer de 2020 Galiana va assumir les competències de Cultura Festiva en substitució de Pere Fuset i, des d’aqueix moment fins a la primera setmana de gener de 2021, ha subscrit 105 contractes menors, sense pública concurrència d’empreses, per valor de 432.900 euros. “Només en tres trimestres, des que es va produir la substitució, ha realitzat més d’un centenar de contractes menors en el servei de Cultura Festiva, malgrat no celebrar-se les Falles”, ha apuntat.

Finalment, el PP ha recordat que els Informes realitzats per la Intervenció General de l’Ajuntament sobre el control del sector públic “recomana que en les adquisicions de béns i serveis superiors a 6.000 euros se sol·liciten almenys tres ofertes”, ja que “en atenció al principi de bona gestió, la sol·licitud de diverses ofertes suposa justificar de forma raonable l’obtenció de l’oferta econòmicament més avantatjosa per a l’administració pública”.