Alboraia homenatja a les seues falleres en la Gala Fallera 2017

0
307

Les set comissions que componen la tradició de les festes josefines a Alboraia es van reunir dissabte passat, 25 de febrer, per retre homenatge als seus representants durant les Falles 2017. La Gala Fallera es va dur a terme en una jornada organitzada per la Junta Local Fallera en colaboració amb l’Ajuntament d’Alboraia, així com la participació de la Falla El Palmaret, que es va fer càrrec aquesta vegada de la posada en escena.

Els Salons Olympia van acollir en una ocasió més un dels esdeveniments clau de les Falles de la localitat. Alboraia i la seua tradició fallera van ser les grans protagonistes de l’inici de la gala fins que la pujada a l’escenari de les falleres majors i presidents de cada comissió van centrar tota l’atenció. De fet, es va dur a terme un mannequin challenge.

Després de retre homenatge als representants de cada falla d’Alboraia, l’alcalde del municipi, Miguel Chavarría, va voler ressaltar la importància de l’edició d’aquestes festes d’aquest any, ja que és la primera que es celebra després d’haver estat denominades com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

El vicepresident de la Junta Local, Gonzalo Albert, també va prendre la paraula per felicitar el 50 aniversari de la Falla Miracle Nou i Cabanyal, així com per agrair la labor d’aquesta comissió al llarg de tots aquests anys en el sector faller i a Alboraia.

Seguidament, la Fallera Major de la Falla Calvet, Ana Garrido del Pou i el President de la mateixa, Miguel Aragó Ferrer, van acudir a l’escenari per fer lliurament del bunyol d’or amb fulles de llorer i brillants, un reconeixement per la labor realitzada, que aquest any ha recaigut en Amparo Pérez Roig i, a títol pòstum, a Antonio Lloria Marti, el qual la va recollir emocionada la seua neboda.

Ja prop del tancament de la gala, la Junta Local va fer públic els guanyadors del ninot indultat. La Falla Rei En Jaume es va alçar amb la victòria en la categoria infantil, mentre que la Falla del Poble va resultar la guanyadora en l’apartat de Ninot Major Indultat. L’himne regional va posar fi a una gala a la qual li va seguir un ball amb les falleres majors i els presidents de cada comissió.