Alboraia inicia amb gran èxit les Falles amb la Macrodespertà i la Cavalcada Fallera

0
254

Els veïns d’Alboraia van poder gaudir durant el passat cap de setmana de dos esdeveniments que van suposar l’arrencada de les festes josefines en la localitat. Aquestes activitats van comptar amb l’organització de la Junta Local Fallera d’Alboraia i l’Ajuntament, de manera que l’alcalde Miguel Chavarría i la resta de la corporació municipal van acudir a la cita.

El dissabte 18 de febrer, els veïns del poble es despertaven gràcies a la Macrodespertà que les 7 comissions falleres de la localitat havien preparat per a l’ocasió. Durant la mateixa va estar present la Policia Local i Protecció Civil amb la finalitat de garantir la seguretat de l’esdeveniment, així com una actuació amb dolçaina.

Durant la Macrodespertà, es van recórrer els carrers del poble, passant per tots els casals del centre. Els participants van usar 15.000 petards de les categories 2 i 3, proporcionades per les comissions als seus fallers.

El recorregut va acabar al carrer Coret i Peris, on se situa la Junta Local Fallera. Allí es van repartir 50 litres de xocolata i coca en llanda casolans, així com fartons.

Ja a la vesprada, els carrers del municipi van acollir la tradicional cavalcada fallera. El recorregut, que es va iniciar a les 19.30 hores des de la Casa de la Cultura Peris Aragó, va obtenir un gran èxit gràcies a l’alta presència dels habitants d’Alboraia, que van acudir a gaudir del festiu ambient protagonitzat per carrosses, actors i la banda de mùsica.