Alboraia comença les seues falles 2018

0
601

Enguany s’han estrenat novetats com els balls regionals, un espai reservat a persones amb discapacitat i una intèrpret de llenguatge de signes

Les Falleres Majors i els Presidents d’Alboraia es van reunir diumenge passat, 18 de febrer, en la plaça del Carme per a donar inici a les Falles Inclusives 2018 en el popular acte de la Crida. Acompanyats pels seus fallers i falleres, els màxims representants de les set comissions que componen la tradició de les festes josefines de la localitat es van presentar públicament en aquesta cita, organitzada per l’Ajuntament d’Alboraia i la Junta Local Fallera, creant un ambient festiu que va poder ser gaudit pels veïns i les veïnes del municipi.

Aquesta edició de les festes va comptar amb diverses novetats encaminades a garantir que tots els habitants pogueren gaudir. En aquest sentit, es va disposar d’una zona habilitada per a persones amb discapacitat i es va comptar amb la presència en l’escenari d’una intèrpret de llenguatge de signes. Ja més enfocat a afegir contingut a les Falles, des de la regidoria de Festes de Susana Cazorla i la Junta Local Fallera també es va impulsar la iniciativa de balls regionals pels grups de dansa de les comissions Palmaret i Rei en Jaume, una activitat que va ser molt aplaudida entre els presents.

Un any més, les Falleres Majors van convidar als assistents a gaudir de les festes, sense excepció. En la mateixa línia va parlar l’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría, qui va recalcar que per aqueix motiu des de l’Ajuntament s’ha i s’està treballant en fer de les falles unes festes inclusives. A més, va assenyalar la importància d’aquests dies, assegurant que els carrers d’Alboraia “s’ompliran amb l’alegria de plasmar l’esperit imaginatiu de la nostra identitat” i que gràcies a açò es mostrarà una vegada més que el municipi és “una magnífica ciutat d’acolliment”.

En finalitzar l’acte, els assistents van acudir a la Casa del Comte de Zanoguera, l’emblemàtic edifici d’Alboraia que durant aquestes setmanes acull l’exposició del ninot. Fins allí es van desplaçar els màxims representants de les Falles d’Alboraia, l’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría, i la regidora de Festes, Susana Cazorla, els qui van inaugurar l’exhibició. A la mateixa vegada, l’Ajuntament va repartir orxata entre els presents, aprofitant el bon temps que va acompanyar a la celebració fallera