Alegria en el sector d’artistes fallers després de la confirmació de les Falles 2021

0
209

El Gremi Artesà d’Artistes Fallers de València vol fer pública la seua satisfacció per comptar amb dates concretes per a poder plantar les Falles dins de l’any 2021. El sector artesà veu la llum al final del túnel, després de la confirmació de la realització de les festes josefines per a setembre. En canvi, la seua incertesa perdura perquè molts muncipis encara no s’han pronunciat en pro a la celebració de les Falles en 2021.

En el comunicat, el gremi vol “agrair a les entitats que s’han mostrat favorables a la celebració de les Falles dins de les dates marcades per la Conselleria de Sanitat Universal, ajuntaments, Juntes Locals i Junta Central Fallera de València i a aquelles que en pròximes dates el decidisquen”.

Per això, saben de l’esforç realitzat per la Mesa de Seguiment i les Comissions Falleres per a mantenir viva la il·lusió per plantar les Falles pendents i per continuar la seua activitat festiva. “Felicitem a totes pels assoliments aconseguits”, recalquen en el manifest.

També volen posar en valor l’esforç realitzat pels Artistes Fallers. Uns sense activitat, a l’espera que es reactivara el sector i uns altres mantenint oberts els tallers i treballant en la construcció de Fogueres i de les Falles de l’any 2022.

INCERTESA FALLES 2021

No obstant això, els artistes fallers necessiten saber si plantaran en 2021 en aquelles localitats on encara no se sap si hauran falles. Per això, en les últimes setmanes, han estat en contacte amb ajuntaments on es planten Falles i Juntes Locals. El sector ha transmès les seues inquietuds i vol conèixer les intencions dels municipis sobre la celebració de les festes falleres -una vegada acabat l’estat excepcional provocat per la pandèmia-.

Així doncs, esperen poder completar prompte el calendari de plantà de Falles i Fogueres per a poder organitzar les tasques pertinents. El seu objectiu és posar fi a un cicle de treball i poder començar, amb il·lusió i perspectiva, un nou.