Se suspenen les Fogueres d’Alacant 2021

0
287

Se suspenen els Fogueres de Sant Joan 2021 després de la reunió celebrada aquest dilluns, després de conèixer el resultat de la consulta realitzada entre les comissions. El 82,96% de les fogueres i barraques han rebutjat la celebració durant l’últim trimestre del 2021 la celebració dels Fogueres de Sant Joan de 2021 per raons sanitàries. Així mateix, el 60% dels festers han descartat plantar el monument Oficial en la Plaça de l’Ajuntament malgrat no haver-hi festes, segons ha informat la Federació en un comunicat després de consultar a 135 comissions i barraques.

Després de les votacions per a decidir el futur de la festa, una àmplia majoria ha optat per la suspensió definitiva de Fogueres fins a 2022. A més, tampoc es plantarà el monument oficial. D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Alacant fa oficial la suspensió definitiva de les festes del foc per segon any consecutiu a causa de la situació de pandèmia provocada pel coronavirus.

REUNIÓ SUSPENSIÓ FOGUERES 2021

La reunió ha estat presidit per l’alcalde Luis Barcala, la vicealcaldessa, Mari Carmen Sánchez, el regidor de festes, Manuel Jiménez, la presidenta de la Federació, Toñi Martín-Zarco, i el vicepresident de la Federació, Francisco Vinal.

“L’equip de govern coincideix amb els criteris de responsabilitat i sensatesa del món de la festa i assumeix que, des de la responsabilitat, cal prendre decisions doloroses com aquesta”, ha lamentat el primer edil.

En la mateixa línia s’ha expressat la vicealcaldessa, Mari Carmen Sánchez, qui ha agraït als foguerers i barraquers el seu “esforç i sacrifici”. “És una decisió que no es podia prendre sense consultar als vertaders protagonistes. Els agraïsc el seu esforç i sacrifici en benefici de la festa”, ha manifestat la vicealcaldessa.

Per part seua, Toñi Martín-Zarco ha reconegut la “dificultat” davant la presa d’aquesta decisió perquè “cada comissió té unes circumstàncies particulars”, encara que ha lliscat que es realitzaran algunes activitats, “sempre que siguen possibles”, lligades a les “circumstàncies sanitàries”.

“Respectem totes les opinions i continuarem treballant per la nostra festa amb prudència, responsabilitat i esperança. Tenim l’objectiu de poder gaudir en 2022, per fi, de les nostres fogueres”, ha expressat la presidenta de la Federació.

Durant la reunió, el regidor de festes, Manuel Jiménez, ha anunciat que l’Ajuntament concedirà la subvenció per als monuments “amb la finalitat de sufragar despeses de magatzematge i manteniment” en favor dels artistes i les comissions i també la creació d’una línia d’ajudes de funcionaments per a les comissions de Fogueres i Barraques.

Aquestes ajudes sumen més de 600.000 euros, la partida principal dels quals és d’un valor de 487.000 euros destinats al magatzematge i manteniments dels monuments i portades.