Ceballos i Sanabria, artistes de la falla infantil municipal, elaboren un conte il·lustrat sobre la història de la imatge original de la Verge dels Desemparats

0
92

Els artistes de la Falla Municipal de València que actualment exposen la seua restrospectiva en el Museu del Centre del Carmen (CCCC) han realitzat i editat un conte que narra de forma visual la història de l’origen de la imatge original de la Verge dels Desemparats, que sota el títol “La Feren els Ángels” serà presentat demà, dijous, a les 11 hores, en el Museu Marià de la Basílica de la Verge.

Es tracta d’un xicotet llibre il·lustrat, obra dels artistes Francisco Sanabria Casado i José Luis Ceballos García, “on el real i el místic, s’entremesclen per a filar uns fets que van ocórrer fa més de 600 anys amb el sermó de Quaresma de Fra Gilabert Jofré en 1409 i que va donar com a fruit l’obra social dels Desemparats, avui igual de viva a través de la Fundació MAIDES, així com la devoció de tot un poble per la seua Patrona, la Verge dels Desemparats”, asseguren.

Aquest treball l’han anat desenvolupant “a poc a poc durant dos anys, realitzant les il·lustracions entre treballs, falles i altres ocupacions”, expliquen.

Així mateix, en aquest conte participa en el pròleg de Javier Vilalta, director de AMBIT i patró de MAIDES, com també el sacerdot José Jaime Brosel i el professor de primària Carlos Justo, “ajudant a adequar els textos, com Vicente Aleixandre en l’assessorament lingüístic, ja que l’obra estarà impresa en valencià”.

El conte, dirigit a xiquets, joves i famílies, especialment, es podrà adquirir en la Basílica de la Verge, en el lloc dels Seguidors i alguns comerços col·laboradors. A més, la recaptació per la venda es “donarà una part a col·laborar amb l’obra viva de la Verge dels Desemparats” a través de la Fundació MAIDES, dedicada a l’atenció de persones amb malaltia mental greu i en risc d’exclusió social.