Álvaro Moliner, 80 anys d’història amb tres generacions al seu càrrec

0
707

L’empresa Álvaro Moliner compleix 80 anys, aquesta empresa líder de la indumentària, neix en 1.939 acabada d’acabar la guerra civil espanyola, en una època summament difícil, el seu fundador Álvaro Moliner Villarroya, va obrir el seu primer establiment en un petit local entresòl situat al carrer Sant Vicent núm. 32 en ple centre d’aquesta ciutat de València.

Des d’aquell moment aquest primer comerç tèxtil va dedicar atenció exclusiva a dos articles que han estat el seu vaixell almirall durant els gairebé setanta anys d’existència, els MANTONS DE MANILA I ELS VELS I MANTILLES.

Després d’uns anys de dura lluita en la postguerra, Álvaro el seu fundador emprèn un a nova aventura i en 1.945 va adquirir un local en un punt d’acreditada tradició comercial situat en el Passatge Ripalda, 18 cantonada a la Plaça Mariano Benlliure en els locals de la qual continua prestant servei al públic valencià.

El 28 de Juny de 1.946 es va inaugurar aquest local que seria, durant els anys quaranta i cinquanta punt de referència del comerç tèxtil valencià, les seves extraordinàries llanes, sedes, pañeries i sobretot els seus famosos Mantons de Manila i les seues Mantilles van aconseguir fama inigualable.

 

El 8 de Febrer de 1.974 mor el seu fundador Álvaro Moliner Villarroya, després d’una vida lliurada al comerç en la qual va ser figurada destacada.

En 2003, Álvaro Moliner Llorens pren les regnes del negoci fundat pel seu pare, iniciant un procés de refundació que aconsegueix posar a l’empresa en tot un referent en la Indumentària Tradicional. Es crea el taller propi en l’establiment del Passatge Ripalda, facilitant el procés d’elaboració i oferint un millor servei.

En 2010 , amb motiu de la celebració del 70 aniversari, Álvaro Moliner és nomenat Indumentarista Oficial de la Cort d’Honor de la FMV de València.

 

En 2015, s’inicia la relació amb l’empresa El Corte Inglés. Fruit d’aquest acord, Álvaro Moliner passa a gestionar el seu espai d’Indumentària València en el seu centre d’Av. de França. L’èxit és tan rotund que aquest acord s’amplia en 2016 amb l’obertura de la botiga Álvaro Moliner en El Corte Inglés de Colón 27. A més s’incorpora una tercera generació donant l’impuls necessari per a afrontar els nous reptes, la d’Alejandro Moliner.

Álvaro Moliner es reinventa cada dia, i continua creant iniciatives innovadores que s’impulsen des de les xarxes socials, on es converteix en un referent sent líders en seguiment.