Amparo Gómez, Premi Joia 2017 del Gremi Artesà de Sastres i Modistes de la CV

0
304

El Premi que atorga la institució i que dóna reconeixement al treball dels indumentaristes valencians arriba a la seua quarta edició.

Amb el propòsit de donar major rellevància si cap al treball dels grans professionals de la indumentària valenciana que pertanyen a la institució, el Gremi Artesà de Sastres i Modistes dóna a conèixer el seu Premi Joia 2017. D’aquesta manera, no solament es distingeix als professionals per la seua reputació, sinó que s’aconsegueix que la tradició, la qualitat i l’exclusivitat de l’ofici artesanal perduren en el temps.

Conforme han acordat el Mestre Major i la Junta de Govern del Gremi, la guardonada en aquesta quarta edició siga Amparo Gómez, qui després de més de 30 anys de trajectòria ininterrompuda s’ha convertit en una de les indumentaristes de referència a València. Experta en el tall i les teles de valenciana, la qualitat dels seus productes és àmpliament reconeguda.

Des de 1982 en el seu espai ‘Espolín’, Amparo Gómez posa l’accent en cadascun dels detalls perquè cada nova creació siga única i perfecta. Per aquesta raó, el seu treball és el millor reflex del seu bon fer i la qualitat de la tela un dels seus principals compromisos.

S’anuncien també els esments d’honor a l’empresa artesana Garín i al periodista Jaime Bronchud.

A més, tant els membres de la Junta de Govern com el Mestre Major del Gremi han concedit els seus Esments d’Honor. Una d’elles és per a Garín, l’empresa que va nàixer en 1820 i que s’ha convertit en símbol de tradició. Com a família d’artesans seders continuen teixint sense cap tipus de mecanització les millors sedes. El segon esment d’honor serà per al periodista Jaime Bronchud, com a divulgador des del seu espai de totes les novetats i l’actualitat de les nostres festes.

La institució presentarà pròximament en la seua seu el guardó Joia, disseny original de la signatura Art Antic, signatura fundada en 1950 dedicada a la fabricació de joieria tradicional i especialment de caràcter valencià.

El lliurament del Premi Joia tindrà lloc en l’Hotel Ayre Astoria Palace dijous que ve 22 de juny. Els tiquets per a presenciar l’acte es poden adquirir en l’Escola Gremi Artesà de Sastres i Modistes CV (Pl. Ajuntament 2-3).

El Gremi promou d’aquesta manera la formació, la divulgació i l’associacionisme dels professionals tèxtils en la nostra terra. Igual que fa l’Agulla Brillant amb la costura espanyola, el Premi Joia té com a màxim fi que la tradició i l’excel·lència que caracteritza la nostra costura perduren en el temps. Es tracta, sens dubte, d’un dels majors tributs que se li pot rendir a les expertes agulles valencianes. Els anteriors guardonats han sigut Enrique Marzal, Álvaro Moliner i Amparo Fabra.