Amparo i Neus ja són Falleres Majors 2019 de Dénia

0
248

Les seues exaltacions van comptar amb la presència de Rocío Gil, Ramón Estellés i Clara Maria Parejo

El passat divendres 21 de setembre va tenir lloc l’exaltació d’Amparo Petrie Fernández com a Fallera Major de Dénia 2019 al Centre Social de la ciutat. Rocío Gil, Fallera Major de València, la va acompanyar tant a ella com a la seua cort d’honor en este dia tan especial per a les màximes representants de les festes falleres denieres.

L’acte va començar a les 21 hores a l’exterior de l’auditori, on es va rebre als convidats entre els quals es trobaven representants de les festes de Jumilla (Múrcia), Elx, Elda, Torrent, Gandia, Borriana, Sant Vicent del Raspeig, Sueca o Xàtiva, a més de la Fallera Major de València.

L’exaltació va estar presentada per Irina Lucas i Zaira Pastor, de la Falla Diana. Per la seua banda, Ramón Estellés, secretari general de Junta Central Fallera, va ser l’encarregat d’exaltar a Amparo Petrie. Durant el seu discurs no van faltar paraules d’elogi a la Fallera Major de Dénia, al seu mestratge per a compatibilitzar el seu treball i el món faller i a la seua llarga trajectòria en les festes josefines.

Durant l’acte va pujar a l’escenari el president de la Junta Local Fallera, José Vicente Benavente, que va ser qui va rebre a les cinc components de la cort d’honor. Amparo Petrie va pujar acompanyada de l’alcalde de Dénia, Vicente Grimalt, i de dos agents de la Policia Local vestits amb l’uniforme de gala. La Fallera Major va rebre la joia de mans de Grimalt i gràcies a que la seua pròpia germana la va pujar a l’escenari. A continuació, va rebre el seu nomenament com a Fallera Major de Dénia per a 2019 i va procedir a col·locar el corbatí a l’estendard de la Junta Local Fallera, que estarà present durant tot l’any.

Poc després van fer la seua presència a l’escenari tant els representants de les onze falles de la ciutat com els de les juntes locals convidades i, per descomptat, Rocío Gil. També va acudir al sopar que es va celebrar just després.

Les Falles de València van continuar molt presents el cap de setmana a Dénia perquè el diumenge 23 de setembre es va celebrar l’exaltació de la Fallera Major Infantil 2019, Neus Suárez, i la seua cort d’honor i va ser Clara Maria Parejo, Fallera Major de València 2017, la qual es va encarregar d’exaltar-les. L’acte es va celebrar a les 11 hores, quan es va començar a rebre als convidats, per passar a l’esdeveniment a les 12 hores. Va estar presentat per Mar Cabrera, Fallera Major Infantil de Dénia 2017.

Fotografies: Josep V. Zaragoza