Amstel presenta la II edició dels premis “Unes Falles de Categoria”

0
434

Este reconeixement, al que dona suport JCF, posa en valor l’essència de cadascuna de les 382 comissions falleres

Per segon any consecutiu Amstel ha llançat una nova edició d’“Unes Falles de Categoria”, una iniciativa amb la que es proposa ajudar a fer realitat el somni d’una comissió fallera i reconéixer a totes les persones i històries que hi ha darrere d’estes festes.

L’acció s’emmarca en la col·laboració que la companyia manté des de fa tres dècades amb les institucions de la festa i el consistori, un compromís que el president de Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha agraït durant la roda de premsa. “Gràcies al suport d’Amstel estem intentant que els espectacles pirotècnics de les Falles vagen a més i reconéixer millor als nostres pirotècnics”, ha assenyalat.

A més, Fuset ha reconegut que els premis “Unes Falles de Categoria” posen en valor a totes les persones que fan possible una festa que suposa el major teixit associatiu de la nostra ciutat. Finalment, ha animat a les comissions falleres a participar “per a mostrar-se amb orgull al món i abans de res davant la nostra pròpia ciutat”.

Per la seua part, la Fallera Major de València, Marina Civera, ha assegurat que els fallers que com ella s’han criat en un casal saben que les Falles “són un estil de vida”. “Si alguna cosa personalment he volgut sempre és que tot el món comprenga que les Falles són molt més del que es coneix a primera vista. A més de ser cultura i treball, les falles lluiten constantment contra adversitats, són suport i defensa de causes solidàries, i sobretot són família i qualitat humana”, ha ressaltat Civera.

Novetats II Edició Premi Amstel “Unes Falles de Categoria”

Respecte a l’edició de 2018, enguany el concurs compta amb alguns canvis. El primer d’ells és la manera d’inscripció. Les comissions que desitgen participar podran inscriure’s des del 14 fins al 25 de febrer a través del perfil de Facebook d’Amstel Espanya, explicant quines activitats i iniciatives els fan especials en aspectes com el caràcter emprenedor, la revitalització de les tradicions o la creativitat. A més, hauran d’incloure en la seua candidatura un projecte especial per al qual vulguen rebre el suport d’Amstel.

Però el canvi més important és el premi per a la comissió guanyadora, que el rebrà en tres fases diferents. El primer dels obsequis serà un homenatge al foc des de la gastronomia. La Nit de la Cremà, els xefs valencians Adrián Collado, Andrés Gimeno i Alejandro Ordiñana, oferiran un original banquet per a tota la comissió.

La següent fase arribarà al setembre, quan Amstel celebre el ‘MigAnyFaller’ amb la comissió guanyadora. En esta part del premi la falla guanyadora visitarà la la fàbrica de HEINEKEN Espanya a Quart de Poblet per a conéixer de primera mà el procés d’elaboració de la cervesa i a un dels seus màxims exponents a la Comunitat Valenciana, el mestre cerveser Rafael Sánchez.

“A més, serà la primera falla a tindre una cervesa pròpia, una edició especial d’Asmtel Or inspirada en la seua comissió, que podran gaudir en exclusiva en el seu casal, durant les Falles de 2020 i amb la qual sentir-se encara més especials”, han apuntat els organitzadors.

Finalment, la tercera de fase del premi és la col·laboració d’Amstel per a fer realitat el projecte amb el qual la comissió fallera havia presentat la seua candidatura, com la col·laboració en el monument faller o equipament del casal, fer el fitxatge d’un artista faller concret, impulsar el seu programa de festejos, etc.

Finalment, a l’hora de triar a la comissió guanyadora, també hi ha canvis respecte a l’edició anterior. Esta vegada s’obri al públic el procés per a seleccionar a les finalistes. A través del perfil de Facebook, es podran veure i valorar les candidatures presentades. Les 8 que reben més suports passaran a la següent fase de selecció i el 28 de febrer podran defensar les seues candidatures enfront d’un jurat format per experts en la festa i personalitats valencianes. Ells seran els encarregats d’escoltar totes les històries anònimes, exemple que totes i cadascuna de les 382 falles són especials, per a triar a la comissió guanyadora.

Falla Regne de València- Sant Valero, guanyadors de la I Edició

En l’edició de l’any passat la Falla Reina de València- Sant Valero va ser a guanyadora del premi. Després d’una selecció de les 172 falles inscrites, el jurat va triar a 25 falles en una semifinal prèvia i només 5 van passar a la final, on van ser valorats els seus arguments per a ser una falla de categoria.

Les cinc comissions finalistes van defensar davant del jurat la seua candidatura en l’edifici Veles e Vents, aportant els arguments que fan especial a la seua comissió de festes.