Amstel reunix arts plàstiques, moda i pirotècnia el pròxim 17 de juny en la plaça dels Estels

0
671

Estes Fogueres, Amstel vol recuperar el costum d’anar al Postiguet com mana la tradició, reflectida en la cançó més foguerera: ‘La manta al coll’.

Per això ha creat la MANTA&CABASSET COLLECTION, una iniciativa en què ha comptat amb la col·laboració de dos dels creatius més brillants i reconeguts de les noves generacions alacantines.

El pròxim 17 de juny la presentarà en el Racó VIP d’Amstel en la Plaça dels Estels a les 12:45h (cantó amb Avinguda Federico Soto), amb la presència de la Bellea del Foc i el president de la Federació de Fogueres, Manuel Jiménez. Un acte en què es desvelaran els creatius de projecció internacional que han col·laborat i es mostraran les seues propostes.

Per a celebrar esta presentació, Amstel ha preparat una sorpresa de què podran disfrutar tots els alacantins i, en especial, per als més amants dels Fogueres.

Amstel és el patrocinador exclusiu de totes les mascletaes diürnes que es dispararan durant les festes. I el 17 de juny col·laborarà novament amb el mestre pirotècnic Pedro Silvent, amb qui l’any passat va realitzar l’espectacular ‘Mascletà per a Vibrar’, dissenyada amb la col·laboració d’APESOA (Associació de Persones Sordes d’Alacant) per a retre homenatge a la grandesa sensorial de la cultura pirotècnica.

En esta ocasió, durant el tir de dissabte que ve realitzaran un senyal a la cançó més popular d’estes festes, la que podria considerar-se el seu himne.

‘La manta al coll’ va sorgir en Les Fogueres de 1953, de la mà del còmic alacantí José Arques (àlies Toló) i del músic Manuel García. Era una tonada divertida, que va nàixer per a animar l’arreplega de fons d’una rifa organitzada en la Foguera Campoamor i que en el seu tornada va arreplegar el costum d’acudir a la platja d’El Postiguet amb dos elements tradicionals: la manta i el cabasset.

Dos icones que inspiren la col·lecció que Amstel presenta en una jornada purament foguerera, en la que reunirà la creativitat i la pólvora, i a la que invita a sumar-se a tots els alacantins.