Ana Rubio Alfonso, Reina de l’Ateneu 2017

0
241

La proclamació se celebra des de l’any 1998.

L’Ateneu Mercantil de València ha celebrat l’exaltació de la Reina de l’Ateneu 2017, Ana Rubio Alfonso, que ha estat acompanyada per la seua cort d’honor, formada per Elia Oliver Gasch, Maria Dolores Encalla Villodre, Laura Pacheco Rubio, Carla Rubio Alfonso i Belén Font d’Andrés.

Durant l’acte, la presidenta de l’Ateneu, Carmen de Rosa, ha recordat que l’exaltació s’ha consolidat com un de les fites més importants del calendari de l’Ateneu i que se celebra des de 1998.

La presidenta de l’Ateneu ha destacat de la Reina de l’Ateneu, Ana Rubio, jove de 28 anys nascuda en l’històric barri de Russafa, la seua estreta vinculació amb les Falles ja que va ser Fallera Major Infantil de la comissió Sueca-Literat Azorín. Així mateix ha estat lligada a les tradicions valencianes ja que pertany a l’altar de Sant Vicent Ferrer en la parròquia de Sant Valero.

Carmen de Rosa ha destacat en la seua intervenció la importància i l’emotivitat de les festes falleres, “més si cap enguany amb la declaració de les mateixes com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat”.

“Amb més de 137 anys de vida, la nostra institució segueix sent un dels pilars fonamentals en la societat civil valenciana; viver de cultura, de comerç i de formació, però també de Falles, ja que l’Ateneu i les festes josefines segueixen de la mà amb el pas dels anys i, clara mostra d’açò és la proclamació de la festa de l’Ateneu”, ha apuntat la presidenta de l’Ateneu.

Finalment, ha recordat durant la seua intervenció que la seu de l’Ateneu va albergar durant l’inici de la Guerra Civil espanyola l’Associació General Fallera Valenciana, l’actual Junta Central Fallera.