Agustín i Amaia proveïdor de les Falleres Majors d’Algemesí

0
570

Dissabte passat 28 d’octubre les falles de #Algemesí van donar la benvinguda a Deyanira Calat Faus i Marta Catalá Martí en la seua exaltació com a màximes representants de les falles per a l’exercici 2018. Dues valencianes de tradició fallera.

Deyanira

Ser Fallera Major de la ciutat d’Algemesí és una de les coses que més li enorgulleix a Deyanira, doncs ella és de #Beniarjó, on des que tenia un any, és festera de les Festes de la Verge dels Desemparats. Va ser Reina de les Festes en el 2001 i en el 2007 i Reina del Foc en 2014, 2015, i 2016.

La seua vida es va unir a aquest poble quan va conèixer a Juanvi Talamantes, el nostre actual president de la Junta Local Fallera d’Algemesí. Al gener del 2014 vi a Algemesí i es va apuntar a la Falla dels Tres Moreres en la setmana de l’exaltació. Aqueix mateix any en la cremà Diana, la mare de Marta (nostra Fallera Major Infantil de la ciutat 2018), juntament amb Susi la van embaladir amb la idea de, al costat de Marta, ser #FM de la Falla dels Tres Moreres en 2015.

El dia de la seua exaltació com a FM de la Falla va ser una de les coses que guarda en la seua retina per a tota la vida, ja que la seua mantenedor Juanvi no solament va exercir com a tal, sinó que també li va demanar matrimoni davant de tota la Falla i a l’octubre del 2016 es van casar. Les sorpreses no feien més que començar… la nit de la **cremà del 2016 Juanvi (marit de Deyanira) i Vicent Catalá, pare de Marta es compincharon i les van presentar per sorpresa per a candidates de Falleres Majors de la ciutat.

Anys intensos i d’emoció que no han fet més que començar, doncs enguany també serà molt especial per a les dues.

Per al vestit oficial, Deyanira ha optat per fer-se un amanisc del racimo amb joia clàssica de quatre peces caracteritzada per la seua rocalla i acabada en racimo. El collaret és d’una aplicació central i sis voltes de 3,5 mm de perla conreada. Porta a joc la seua polsera, anell, agulla de banda i agulla de mantilla. Tot açò chapado en or i perla conreada.

Per al vestit del segle XVIII ha triat un amanisc “D’un” amb pendent amb llàgrimes de nacre fi de 25 x 18 i de 14 x 10 enfilats en arpa de corona. Joia caracteritzada per ser d’una peça amb un medalló de nacre de 40 x 30 enfilada en arpa de corona i amb incrustació floral embolicat per querubins, acabat en lagrima de 25 x 18 de nacre, modelat a cisell i acabat en rodio.

Marta

Quan una fallera no es fa, sinó que naix.

És l’exemple de Marta, que recentment eixida de la incubadora amb tan sol dos kilitos, es va vestir per primera vegada de valenciana al costat del seu germà bessó Vicent. Cursa segon de l’ESO en el col·legi Santa Ana i és una xiqueta responsable i li encanta estar pendent de les seues coses… ella mateixa ha dirigit com volia el disseny de les manteletas i cada detall dels seus vestits. El seu hobby és l’equitació i és muixeranguera, bouera i fallera fins a la medula. L’any 2015 va ser Fallera Major Infantil de la Falla dels Tres Moreres juntament amb Deyanira i li van atorgar el Bunyol d’or de la Junta Central Fallera. Un currículum que no deixa indiferent a ningú.

En el seu primer vestit li hem creat un amanisc del racimo amb joia de dos cossos, el principal amb lazada i acabat en creu, muntat en perla conreada de diferents grandàries des d’1,5 mm fins a 5 mm de perla conreada i combinat amb pedres en talla carré de white opal de 3 mm i 4 mm. El collaret d’una aplicació central i sis voltes de 3,5 mm de diàmetre de perla conreada. No li falta detall algun la seua polsera, anell, agulla de banda, rascamoños, aplicació de ventall tot açò del joc i acabat en bany d’or.

Les peinetas del primer vestit que llueixen les nostres màximes representants són dues peces que portem elaborant per a l’Ajuntament d’Algemesí des del 2008. Són peinetas de vorell barroc i en el centre l’escut de la ciutat d’Algemesí amb garlandes de flors treballades en la tècnica del cisellat i repujat, amb fons arenado i acabat en or.

Per al traje del segle XVIII l’amanisc que llueix és bessó que el de Deyanira. Han volgut no solament que els seus vestits foren iguals, sinó que a més els seus aderezos també ho anaren. Al coll porten una tira de comptes de nacre de 8 mm amb terminal de lazada i medalló de nacre muntat en filigrana amb el seu inicial.

Les peinetas per a aquest joc són per a una trossa inspirada en una peça antiga amb fulles d’acant i arcades amb 19 comptes de nacre de 10 mm en la seua part superior i tira de nacre de 6 mm en el final de la pinta. Acabat en rodio i nacre.

Us desitgem un bon exercici faller i que gaudiu com l’esteu fent.

Visca nostres Falleres Majors de la ciutat!

En l’acte de l’exaltació vam tenir el plaure de retrobar-nos amb la Fallera Major de la ciutat de #Carcaixent, Gema Fogués Garrigues i de la Fallera Major de la ciutat de #Oliva, Mireia Burgos Salines que van rendir homenatge i van acompanyar a nostres #FM en aquest dia tan especial.
Fotos: Aidoru Design