Arriba la nit dels grups valencians als Concerts de Vivers

0
333

Amb l’objectiu de continuar potenciant les bandes locals.

Els Concerts de Vivers es preparen per a viure demà dijous, 20 de juliol, una vetlada molt especial: la nit de grups valencians. D’esta manera, el festival, emmarcat en la Gran Fira de València, cedirà el protagonisme a tres bandes que tenen les seues arrels a la nostra terra: Riot Propaganda, Zoo i Atupa, amb l’objectiu de continuar potenciant les bandes locals.

Riot Propaganda és un grup que combinarà el rap i el rock contundent a l’escenari dels Jardins de Vivers, com fa a les sales i festivals de tot l’Estat. L’any 2013 van editar el seu debut, United Artists of Revolution (autoeditat), que va donar peu a una primera sèrie de concerts. Després d’acomiadar-se del seu públic fa uns mesos, va decidir tornar a la càrrega amb les seues proclames contra el capitalisme, les desigualtats i el feixisme. El seu segon àlbum, Agenda oculta (Boa Música), inclou huit temes i un llibret amb textos de les Madres Unidas contra la Droga, el Col·lectiu Hetaira i l’Associació Lliure d’Advocats i Advocades, així com activistes animalistes, antiracistes i sindicals, entre d’altres.

Antonio Sànchez, Panxo, que va formar part d’una banda icònica de la música electrònica valenciana, Orxata Sound System, és des de fa tres anys la veu principal de Zoo. Este “col·lectiu musical” barreja lectures del hip hop, línies esmolades de guitarra i les vibracions del trombó per a despatxar combinats de rap, tecno, breakbeat, reggaeton i rock. Des del llançament del seu primer single ara fa tres anys, “Estiu”, la banda s’ha convertit en una de les propostes amb més predicament entre el públic jove. El seu debut en llarga durada, Tempestes vénen del sud (Propaganda pel fet, 2014), aconseguí el Premi Ovidi al millor àlbum de rap i electrònica. A més, el recent Raval (Propaganda pel fet) era un dels discos més esperats del 2017. Una bona prova d’això és l’actual gira del grup, que ha aconseguit exhaurir les localitats a ciutats com València, Barcelona, Manresa, Alacant i Madrid, a l’hora que els ha portat als festivals més importants de l’Estat.

Per últim, Atupa aprofitarà l’actuació a la capital del Túria per a seguir celebrant el cinquè aniversari de la publicació del seu primer àlbum, QuatribaRap (Mesdemil, 2012). Al llarg de la seua trajectòria, el quartet de Montcada ha editat Expansion Pack (Mesdemil, 2014) i Quasi res porta el diari (autoeditat, 2016), guardonat com a millor disc de hip hop als Premis Ovidi. En estos treballs, el grup ha enriquit la seua base rap amb elements de l’electrònica, el rock i el dancehall.

ENTRADES A LA VENDA

Les localitats per als concerts es poden adquirir per 15 € (pista) a la pàgina web del festival (http://conciertosdeviveros.com/val/inicio/).

El recinte compta amb una zona gastronòmica, gespa artificial, grades amb una vista preferent sobre l’escenari i un pàrquing per a bicicletes amb l’objectiu de fer més còmoda, accessible i agradable l’experiència.