Bétera posposa les Falles 2021

0
237

L’Ajuntament de Bétera, la Junta Local Fallera i les cinc comissions falleres del municipi han pres la decisió de posposar les Falles 2021, que no es realitzaran al març. Aquesta conclusió s’ha pres després d’una reunió en la qual s’ha valorat per damunt de tot el benestar de la ciutadania.

Elia Verdevio, Alcaldessa de Bétera, al costat del regidor de Festes, Manuel Pérez, han mantingut una trobada online amb el president de Junta Local Fallera, Edgar Jorro i els cinc presidents de les Falles de Bétera, Isaac Rodríguez de la Falla Albereda, Francisco Sandiego de la Falla Barraca, Valeriano Moreno de la Falla Carraixet, Miguel Lucio Pérez de la Falla Gran Via de l’Est i Vicente Manuel Miret de la Falla Gran Via del Sud. La reunió ha tingut com a objectiu fer balanç de la situació sanitària actual i cercar la millor de les solucions per a les Falles de Bétera, que passa, en un primer moment, per traslladar les Falles a una altra data en la qual hi haja garanties sanitàries i un gran nombre de la població estiga vacunada.

L’Alcaldessa de Bétera i el regidor de Festes han coincidit a afirmar que “aquestes decisions tan importants i alhora difícils no es podrien prendre sense el tarannà dialogador, la bona predisposició i l’amor per les Falles de les cinc comissions falleres del municipi”. I a continuació s’han posat a la disposició de les comissions per a tot el que necessiten, no sense abans posar sobre la taula que “durant el primer semestre d’enguany concedirem una subvenció a cadascuna de les comissions per a mitigar els efectes de la Covid-19 que estan fent que vegeu disminuir els vostres ingressos”, ha explicat Manuel Pérez.

Aquesta mesura forma part del Pla d’Impuls Local ACTIVA BÉTERA que el Consistori ha posat en marxa aquesta mateixa setmana i a través del qual s’adoptaran una sèrie de mesures de caràcter social i econòmic en el municipi que aniran destinades a pal·liar les conseqüències derivades de la crisi sanitària actual en els sectors més vulnerables.

Així, l’Ajuntament ha tornat a posar a la disposició de les comissions espais per a guardar les ampliacions dels monuments fallers de 2021 fins que se celebren.

A més, el Consistori, ha traslladat la necessitat de donar-se suport entre tots i ha demanat a les cinc Falles el compromís de posar el seu granet d’arena amb el poble de Bétera perquè cerquen proveïdors locals per a l’exercici 2022, “és una manera d’ajudar-nos entre tots, de potenciar i posar en valor la nostra economia local, aquest xicotet esforç que demanem revertirà en tots els beterans i beteranes, perquè, com bé hem demostrat en aquest difícil últim any, som un poble solidari i col·laborador”, ha assenyalat Elia Verdevío.

Durant la reunió, Manuel Pérez ha volgut agrair a les Falles de Bétera “la seua paciència i comprensió” i ha afirmat amb esperança que “treballem per a poder celebrar les Falles 2021 en l’últim semestre de l’any”.

Finalment, el president de Junta Local Fallera, Edgar Jorro, ha explicat que ”sens dubte, hem de celebrar les Falles per les nostres comissions falleres però també per tots els sectors que les fan possible, sense oblidar que la celebració de les mateixes s’ha de dur a terme amb la màxima seguretat per als veïns i veïnes de Bétera”.