Cap i Casal desperta a so del tro de bac

0
69

La missa a Santa Barbara i la macrodespertà donen el tret d’eixida a les Falles

La matinada del dissabte al diumenge, els fallers començaven a omplir els carrers del centre de la ciutat per a donar inici a un dels dies més fallers de l’any, el dia de la Crida. L’arribada de les Falles 2019 s’anunciava amb pólvora a primera hora del matí.

Les Falleres Majors de València, Sara Larrazábal Bernal i Marina Civera Moreno, acompanyades de les components de les seues Corts d’Honor, van assistir a l’Església de Sant Joan de l’Hospital per a ofrenar a Santa Barbara, patrona dels pirotècnics, al costat de las Fallera Major Infantil de la comissió Mossen Sorell Corona.

Aquesta comissió de falla organitza al costat de Junta Central Fallera la multitudinària macrodespertà que des de fa diversos anys dóna inici a la festa, despertant a la ciutat per a donar la benvinguda a les falles.

Després d’aquest acte, donava inici la macrodespertà, amb més de mil infantils d’avançada fent soroll pels carrers del centre de la ciutat, seguits de més de 2000 fallers que, a ritme de tro de bac, van despertar a València.

En el seu recorregut, des de la plaça d’Alfons el Magnànim fins a la Plaça de l’Ajuntament, els fallers van gaudir d’un dels símbols més representatius de la festa, la pólvora. Al llarg del trajecte, es van repartir al voltant de 300.000 trons de bac que van envair els carrers de la ciutat d’aqueixa olor tan característica de la nostra festa, gràcies a Pirotécnia Zarzoso.

Per a finalitzar, es va disparar la primera mascletà del calendari pirotècnic d’enguany en la Plaça de l’Ajuntament, les màximes representants, Sara i Marina, van donar pas a l’espectacle de Pirotècnica Valenciana amb el tradicional “*Senyor pirotècnic, pot despertar a València”.

Abans de continuar amb l’atapeïda agenda d’aquest dia, els assistents van carregar piles amb un bon desdejuni.

Fotos: Armando Romero