Félix Crespo: “Exigim responsabilitats polítiques per la realització de la encuesta fallera”

0
213
“Ribó ha incomplit una Llei Orgànica que protegeix els nostres drets fonamentals i que tipifica la infracció com molt greu, sancionada amb multes entre 300.001 i 600.000 euros, en el cas de no ser una administració pública”.

“És la segona vegada que l’alcalde Ribó vulnera drets fonamentals com va ser el cas dels assessors d’aquest Grup municipal, i en aquest cas de l’enquesta fallera, per no complir els requeriments que marca la llei en la “protecció especial de dades”

“La resolució ve a donar-nos la raó en tots els extrems a les denúncies realitzades per aquest Grup municipal pel que fa a la realització de l’enquesta. I als col·lectius fallers que des del primer moment van mostrar el seu malestar i preocupació pels mètodes i preguntes que es van realitzar a les persones entrevistades”.

El regidor del Grup Municipal Popular, Félix Crespo, després de conèixer en el dia d’ahir a través de la publicació en la web de la resolució de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD), ha manifestat que “amb aquesta resolució finalitzen sis mesos d’absoluta falta de transparència i obstruccionismo de l’alcalde Ribó en relació a l’expedient de sanció que va generar a l’agost de 2017 l’AEPD per la realització de l’enquesta fallera i que en innombrables ocasions ha denunciat aquest grup municipal”.

L’edil popular ha indicat que “han sigut sis mesos d’absoluta connivència entre els membres del tripartit, ocultant una sanció gravíssima contra l’Ajuntament amb l’excusa de salvaguardar l’estratègia jurídica, quan més ràpid que tard anàvem a conèixer la resolució definitiva en un tema d’interès general que afectava directament als drets fonamentals dels valencians”.

Crespo ha assenyalat que “l’AEPD a més de qüestionar el contingut del contracte formalitzat amb l’empresa i responsabilitzar única i exclusivament a l’Ajuntament com qui va decidir i va realitzar el contingut de l’enquesta, desmenteix a Ribó i Fuset quan aquests al·legaven que s’havia realitzat amb el mateix procediment que la del CIS, desmuntant una a una les diferències”.

“La sanció és ferma i esgota la via administrativa, que qualifica els fets de MOLT GREUS, d’acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre de Protecció de Dades de Caràcter Personal, no caben criteris interpretatius dels tècnics de l’AEPD”.
“S’han vulnerat drets fonamentals de les persones entrevistades, alguna cosa protegit a nivell constitucional i per la pròpia Llei Orgànica. És la segona vegada que l’alcalde Ribó vulnera drets fonamentals com va ser el cas dels assessors d’aquest Grup municipal, i en aquest cas de l’enquesta fallera, per no complir els requeriments que marca la llei en la “protecció especial de dades”, relacionats amb la política o religió”.
“Les contínues mentides i negacions d’accés a l’expedient, tant de Ribó com de Fuset deixa bé a les clares davant el món faller que tenim un president nat i executiu de Junta Central Fallera que no són mereixedors de seguir ni un minut més al capdavant de les Falles”.

“L’AEPD ha desmuntat el discurs victimista i ridícul de Ribó, en relació al passat polític de la Directora de l’Agència, quan detalla en la Resolució un altre cas de denúncia al Infobarómetro realitzat per l’Ajuntament i indica que va ser arxivada per complir el marcat en la LOPD i de la mateixa manera va ser arxivat un altre expedient obert per enquestes realitzades sobre apartaments turístics, també de l’Ajuntament de València”, ha assenyalat Crespo.

Per a finalitzar Crespo ha preguntat a l’alcalde sobre “si a més del cost del contracte de l’enquesta fallera sancionada, va a continuar generant despesa als valencians amb el recurs contenciós administratiu en l’audiència Nacional, pel simple capritx de l’alcalde”.