Carmen i Paula enceten les Falles de Torrent amb una Crida plena d’emoció

0
736

La música de les xarangues i els colors de les 29 comissions de la ciutat protagonitzaren una nit que va finalitzar amb un castell de focs artificials.

Més de dos mil persones es van congregar dissabte al peu de la Torre per a donar la benvinguda a les Falles de Torrent de 2017. L’emblema de la ciutat, adornada i preparada per a l’ocasió, va ser l’escenari d’un acte emocionant per als fallers de les 29 comissions que, acompanyats de la música de les xarangues, agafaven lloc molt abans de les 20:00 hores, instant en què començava l’acte. Estendards, pancartes i llums de colors preparaven l’arribada de les Corts d’Honor i de Carmen i Paula, que van pujar a l’escenari amb l’alcalde, Jesús Ros, i el regidor de l’Àrea de Festes, Alfred Costa, per a començar un dels moments més esperats per la població torrentina.

La Crida va sorprendre enguany els presents amb un vídeo en què participaren totes les comissions falleres, on els representants donaven la benvinguda, a la porta dels casals, en un total de 30 idiomes diferents, inclòs el llenguatge de signes, i on les huit dones i les huit xiquetes de la Cort d’Honor ens mostraren els racons més importants de la nostra ciutat. El vídeo va finalitzar amb el “sí” de les Falleres Majors, al·legant que som de Torrent i convidant totes les persones de qualsevol racó del món a la nostra gran festa.

Seguidament, l’alcalde Jesús Ros es va dirigir a tots els fallers “perquè gaudisquen de la festa i conviden tot el món, ja que les Falles són de tots i s’ha de viure cada acte i cada moment”. Tot seguit es va dirigir a Paula i a Carmen per fer-los entrega de la clau de la ciutat, la qual “obri les portes de la ciutat a tot el que vulga viure les nostres esperades falles”.
“Torrentins i torrentines, valencians i valencianes, ja estem en Falles”, va ser el crit esperat que les falleres majors van donar a l’uníson per a cridar que Torrent ja està en Falles. Primer, va ser el torn de Carmen, qui va convidar tot el món a participar en les falles i va fer referència a la importància que té que la nostra festa haja sigut reconeguda com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Seguidament, Paula va dedicar unes paraules d’agraïment a tots els que treballen per la festa.

La nit va acabar amb l’himne de Torrent i amb l’himne la Comunitat interpretat en directe per Pasqual Andreu. Amb les mans entrellaçades, Paula i Carmen van fer una cadena amb les seues Corts d’Honor, les quals també miraven emocionades com els fallers cantaven l’himne dels valencians. Com a colofó, un castell de focs artificials va posar punt final a una nit molt emocionant.

Des de hui, Torrent viu quasi tres setmanes d’intensa activitat fallera, començant amb les cavalcades i seguint amb l’Exposició del Ninot, concursos típics com el cant de l’Estoreta, la Plantà, l’Ofrena o la Crema. Una festa de tots i per a tots amb una programació completa que omplirà cada racó de la ciutat.