Carmen Martín y Nerea López són triades Fallera Major de València

0
176
Fuente: Las Provincias

Com cada any, el món faller espera amb nervis i il·lusió el tret de sortida a un nou curs faller, el nomenament de les quals seran les noves Falleres Majors de València. Així doncs, després de dos anys sense celebrar-se el ple extraordinari en el qual es duu a terme la famosa “telefonada” a causa de la pandèmia de la COVID-19, enguany es torna a viure la tradicional anomenada de la mà de l’alcalde de València, Joan Ribó.

El Ple extraordinari dels membres de la Junta Central Fallera i els jurats s’ha realitzat en el Saló de Cristall de l’Ajuntament de València, on Joan Ribó, ha recollit els sobres amb el veredicte i ha demanat permís per a obrir-los en l’Assemblea Extraordinària de Presidents i presidentes de Falla.

En aquest sentit, poc després de les 19.30 horas s’ha conegut a la que serà la fallera major de les Falles 2022: Carmen Martín Carbonell, de 24 anys, i Nerea López Maestre, d’11 anys, que han estat triades respectivament, Fallera Major i Fallera Major Infantil de València per a les Falles 2022. Aquest nomenament s’ha donat a conèixer després de la tradicional crida de l’alcalde de València, Joan Ribó, des del saló de plens de l’Ajuntament.

Carmen Martín Carbonell, fallera de la Falla Poeta Alberola–Totana, ha estudiat el grau d’Odontologia en la Universitat CEU Cardenal Herrera. Es declara apassionada de la indumentària valenciana perquè creu que és una meravella el llegat tradicional que tenen les Falles, i posseeix la recompensa del Bunyol d’Or.

D’altra banda, Nerea López Maestre, fallera infantil de la Falla Enginyer José Sirera- Pius IX, estudia el 6º curs de primària en el col·legi CEIP Professor Jover, i ha destacat que entre les seves aficions es troba tocar el violí i el piano en la Unió Musical l’Horta de Sant Marcel·lí. López és fallera des dels 4 anys i ja té el Bunyol d’Argent.

Segons el reglament faller, una vegada nomenades les Falleres Majors de València 2022, el dijous 14 d’octubre tindrà lloc la solemne Proclamació a l’Ajuntament de València. Les portes del consistori municipal s’obriran a les 18.30 hores de la vesprada per a rebre a les Corts d’Honor i a les Falleres Majors de València de 2020-2021, Carla i Consuelo, a més de les màximes representants de les nostres festes germanes de Castelló i Alacant.

Passades les 19 hores de la vesprada, arribaran les Corts d’Honor 2022 i les Falleres Majors de València que a peu d’escala seran rebudes per l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó. Unes magnífiques escales que marquen l’inici d’un any inoblidable. Després de passar pel Saló de la Xemeneia, on regidors i autoritats també seran presents, es passarà a l’Hemicicle per a rebre, amb tots els honors, a les noves Falleres Majors de València 2022 que seran proclamades com a tals davant el món faller.

Una vegada acabada la part més protocol·lària de l’acte, es passarà en el Saló de Cristall per a fer-li lliurament, com mana la tradició, d’un alfabeguer a cadascuna de les Falleres Majors de València, moment en el qual tots els presents podran gaudir de més prop de les màximes representants de les Falles.