Carta del creador de la marxa fallera sobre la suspensió d’aquesta

0
270

El Faller Juan Manuel Fernández Déniz, creador de la Marxa Fallera que s’anava a realitzar el pròxim 25 d’octubre per a reivindicar que la realització d’actes pot i deu realitzar-se, escriu:

“Vull exposar que per motius aliens a mi desconvoque la Marxa Fallera que anava a tenir lloc el pròxim dia 25 d’octubre a les 17.00. Si faig això no ho faig per que la gent haja expressat la seua opinió per xarxes socials sense saber exactament que anàvem a fer, ho faig per la meua germana i ho faig per la gent que anava a participar en ella.

Espanya aquesta plena de valentes en Facebook i covardes en la vida real que no fan res pels seus veïns, pels seus amics i per aquells que porten Les Falles en la sang.

Qui de debò em coneix sap quina era la meua intenció fent aquesta marxa fallera a través de convocar una manifestació emparat pels articles 8 i 9 de la L.O. 9/1983, de 15 de juliol, reguladora del Dret de Reunió. La intenció era fer un llistat amb noms i telèfon de cada persona que volia participar i tenir un control impol·lut de la quantitat de persones que anaven a participar en ella. Aquesta convocatòria no insistia a fer una crida al món faller i que se sumaren totes les persones que volgueren, teníem un limite al que nosaltres podíem controlar sense problemes i ningú que no estiguera en la llista podria afegir-se a ultima hora. Les persones anirien en files de 2 o 3 persones per a mantenir el distanciament de seguretat recomanat i sempre utilitzant màscara. Anàvem a demostrar que amb organització una Ofrena en Falles 2021 si era possible, però per a Març s’havia de celebrar sense públic per a evitar aglomeracions i anara en aquesta ocasió només i exclusivament per a fallers o participants ja que ells són els que durant tot l’any li ho treballen i ells són els que fan que les Falles tinguen lloc tots els anys. Volíem que tornara el sentiment faller a tots els casals, que la gent deixara a un costat tot el mal que aquesta pandèmia aquesta causant i per un moment recordara el que eren les Falles abans del Covid i que ens ens afonem en la tristesa.

Aquests dies he estat parlant amb Presidents de Falles desesperats perquè veuen com quasi la meitat dels seus fallers s’han esborrat i saben que si hi ha menys pressupost no sap que faran les famílies que viuen directament d’ells i això els menja per dins a tota hora. He estat parlant amb indumentàries que han de treballar d’una altra cosa per a poder pagar el lloguer de la seua botiga i no tancar. He rebut cridades de tècnics de so, il·luminació, cantants, fotògrafs, floristes i molts altres que m’han felicitat per la meua iniciativa i veuen que cal fer una cosa urgent per intentar fer esdeveniments perquè hi haja treball, ningú vol viure d’ajudes. Jo per ells i molta altra gent que no conec em veia obligat a actuar de qualsevol manera, sóc prou fort com per a suportar tots els tipus de descalificatius que no m’afecten per a res perquè sé que ignoren el que anàvem a fer.

A tots aqueixos traïdorencs que cadascun sabrà qui és us dic que si entre tots no ens donem suport i només veiem l’interès propi serà molt més complicat eixir de la pitjor crisi que Espanya ha tingut en anys. Després de veure com Les Falles anaven a estar en mans d’una consellera de sanitat que ha dit que els els sanitaris s’han contagiat per viatges i familiars quan han estat totalment desprotegits arriesgant la seua vida sense que sanitat els donara els mitjans necessaris, ho sent però no estic disposat a permetre-ho, això no pot ser i havia d’actuar de qualsevol manera en favor de les Falles i de València. A tots aqueixos ̈periodistes ̈ que us agrada incendiar les xarxes fent enquestes amb preguntes sense sentit sense saber que hi ha darrere, fent titulars perquè els lectors els donen a la vostra notícia us dic que us considere males persones que no estimeu València com jo ho faig.

Aquelles persones incultes, ingorants, analfabetes i desinformades que s’han volgut ficar amb la meua empresa i amb les meues mantilles us dic que sou uns covards parlant per Facebook. Si sabéreu una mica d’art sabries que els encaixos antics han sigut més valorats que l’or, més que robins i desitjat per emperadors, emperadrius i reines. Mai he existit res amb tant treball ni de tant valor en la història de la moda com un encaix fet a mà.
Ara només cal esperar que els polítics de torn en els quals el nostre futur està a les seues mans es comporten com a persones i no actuen al que més els convinga políticament.

Per les Falles, per València i pels valencians estic i sempre estaré disposat a tot”.

JUAN MANUEL FERNÁNDEZ DÉNIZ