Pilar Bernabé : “Les tradicions de la ciutat han d’anar a les escoles”

0
719

La Candidata del PSOE va destacar la importància que té la regidoria de cultura festiva a l’hora de gestionar la gran diversitat de festes de la ciutat

La candidata a Cultura Festiva per el PSOE, Pilar Bernabé, va visitar el programa Vive las Fiestas de José González per a exposar tots els detalls del seu programa electoral.

Bernabé va aprofitar la visita per a recordar la importància que tenen les falles com a espai vertebrador, socialitzador i potenciador de la cultura; i la clara diferència que presenta la festa fallera en comparació amb la resta de manifestacions festives de la ciutat, en tractar-se d’un col·lectiu tan gran i tan ben articulat.

Pilar va recordar l’obligació que té la regidoria de defensar i gestionar adequadament els interessos de tots els col·lectius que formen les festes de la ciutat i d’oferir-los la promoció que necessiten; i va destacar la rellevància de portar les festes als col·legis per a fomentar les tradicions pròpies, autòctones als qui seran els encarregats de mantenir-les en la història: els xiquets i les xiquetes.

Bernabé va donar suport a la candidatura del PSOE a l’Ajuntament de València, afirmant que Sandra Gómez és la millor aspirant que ha tingut el partit en molts anys i que ha retornat l’alegria al grup.

La ciutat de l’artista faller, un dels temes més importants i polèmics, també va ser abordat durant en l’entrevista. Pilar va ser concisa amb la resposta, i va mostrar el seu compromís a continuar donant suport al col·lectiu, continuant amb els cursos de formació, limitant l’ús de les naus de la Ciutat de l’Artista Faller, i oferint un pla que conjure a totes les administracions.

En referència a la festa vicentina, una de les seues propostes està basada en fomentar el concurs de miracles, i cercar un teatre icònic més accessible on el públic puga assistir a gaudir de l’espectacle que ofereixen els xiquets i xiquetes, i la possibilitat de portar les representacions a centres de majors, com a mitjà de promoció.

La candidata va destacar la importància de la taxa turística, com mitjà fonamental per a incentivar un dels elements principals de la festa fallera, la” falla” i fórmula necessària per a ajudar les comissions falleres.