«Ciència i ficció», lema del llibret d’El Mocador 2017

0
244

La Falla El Mocador de Sagunt va presentar en el Consell Agrari de Sagunt el seu llibret per a enguany 2017 que compta amb la col·laboració de quasi mig centenar de persones. El coordinador social i cultural d’esta comissió, Hugo Mor-te, va ser l’encarregat de dur a terme la presentació del llibret en un esdeveniment en què va estar present el director general de política lingüística de la Conselleria d’Educació, Rubén Trenzano, i el diputat provincial de Cultura, Xavi Rius.

Este acte va estar presidit per la Fallera Major d’esta comissió, Rebeca Zamorano, i el seu president, Cèsar Torres, i va comptar amb la presència de les Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Raquel Martín i Ana Isabel Daurat, de la presidenta de l’Associació d’Empresaris del Camp de Morvedre (ASECAM) , Cristina Plumed, i de la regidora de Cultura Popular del consistori saguntí, ReRemei Torrent, entre altres personalitats.

Esta falla de Sagunt, ha apostat per «hacer tres llibrets en uno». La primera de les parts tractarà sobre Ciència i Ficció amb textos sobre l’estudi de les falles però també sobre els mites i llegendes que existixen sobre esta festa al voltant de la Comunitat Valenciana; amb la segona part, crida Llavors, pretenen transmetre als més xicotets valors d’educació mediambiental, de sostenibilitat i valors ambientals; l’última part, la més fallera, l’han cridat Som patrimoni i, a més dels apartats típics dels llibrets també han realitzat una reedició del publicat en 2012 que versava sobre les falles com a patrimoni i al que es pot accedir a través d’un codi QR.

A més, esta comissió saguntina ha comptat amb la participació d’importants dibuixants valencians per a il·lustrar el seu llibret com és el cas del prestigiós Paco Roca, encarregat de la portada, Antonio Ortiz “Ortifus”, Ricard Balanzà, que també és el seu artista de la falla infantil, i de Sento Llobell. A més, compta amb el pròleg de l’escriptor i periodista Fernando Delgado i d’articles d’autors de reconegut prestigi a nivell de la Comunitat Valenciana.

L’esdeveniment va finalitzar amb l’entrega del premi Valors i Professionalitat (ViP) que enguany ha recaigut en l’Associació d’Estudis Fallers (AdEF) així com amb el nomenament dels finalistes dels guardons Mocador i Emilio Lloca. Per la part comarcal, les falles Santa Anna i la Marina, per partida doble esta última, es disputaran este premi mentres que els nominats al guardó d’àmbit autonòmic han sigut les comissions Alfara del Patriarca-Periodiste Gil Sumbiela de València i El Canet de Cullera, també per duplicat esta última.